Продължават тежките сражения край Бахмут, Източна Украйна

Продължават тежките сражения край Бахмут, Източна Украйна
A A+ A++ A

Продължават тежките сражения в района на източния украински град Соледар в Донецка област, намиращ се на около 15 километра от Бахмут. Руските сили извършват атаки на малки групи, съобщават от украинското командване.

Руските нашественици атакуват на „вълни“ украинските позиции в Соледар. Ситуацията е изключително трудна, съобщи Тарас Березовец от сухопътните войски на Украйна, цитиран от агенция УНИАН. По думите му силите на Москва извършват атаки на групи от по 8 души, въоръжени с пушки или ръчни противотанкови гранатомети.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските войски издържат на "нови и още по-тежки атаки" срещу Соледар, близо до източния град Бахмут, който Москва се опитва да превземе от месеци.

„Благодаря на всички наши войници, които защитават нашия Бахмут и на всички бойци в Соледар, които устояват на новите и още по-твърди атаки от нашествениците! Благодарение на издръжливостта на нашите войници там, в Соледар, ние спечелихме допълнително време. Всичко е напълно унищожено... цялата земя в Соледар е покрита с трупове на нашественици и е в белези от експлозиите“, каза украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си обръщение.

Вчера украинските въоръжени сили съобщиха, че са отблъснали опит за превземане на Соледар, но боевете са възобновени. Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр каза, че след неуспешен опит да превземат Соледар и да отстъпят, руските нашественици са предприели мощен щурм срещу града.

А подкрепяните от Русия сепаратистки сили в района на Донецк съобщиха, че са превзели село Бахмутске, само на няколко километра от Соледар.

#Украйна война #война #война Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »