Тези 5 проблема могат да бъдат решени чрез... любов

Тези 5 проблема могат да бъдат решени чрез... любов
A A+ A++ A

Сексът не бил решение? Напротив! Дори отлично, когато става дума за определени проблеми в партньорството.

Във всяка връзка има върхове и спадове, добри и лоши моменти. Всъщност е вярно, че всяка двойка преминава през различни фази в отношенията си, някои от които хубави, а други предизвикателни. Ако влошаването на отношенията се задълбочи, не бива да се стеснявате да потърсите професионална помощ от брачен терапевт.

Но има проблеми, които лесно може да решите помежду си. При това с най-приятното занимание на света – секса.

1. Не прекарвате достатъчно време заедно

В напрегнатото всекидневие може да бъде трудно да отделяте достатъчно време един за друг. Често след изтощителния работен ден нямате желание да излизате, да си сменяте тоалета и да се гласите. И за да не разваляте интимното настроение, което се е създало, уредете си любовна среща за двама вкъщи. Не е нужно да планирате нищо специално. Бъдете естествени и вижте как ще се развият нещата след романтичната вечеря.

2. Нямате желание за секс

С този проблем се сблъскват почти всички дългогодишни двойки. Но за да не се стигне дотам, трябва да проявите по-голяма активност. Защото това често е въпрос на инициатива. Има един хубав израз, че апетитът идва с яденето. При секса не е по-различно. Преди с партньора си съвсем да загубите интерес към половия живот, дайте му нов тласък! Започнете ли веднъж да си разменяте ласки, по-нататък е лесно.

3. Вече не си говорите

В редица връзки от един момент нататък се настанява известно безмълвие. Разбира се, обсъждате неща, свързани с всекидневието, но освен тях просто няма вече какво да си кажете. Това може да бъде опасно, защото по този начин не разпознавате проблемите си и следователно не ги изяснявате. Забележите ли, че само приказвате, без всъщност да казвате нищо, сексът може да помогне. Защото рядко сме толкова искрени с партньора си както след правенето на любов. Създалото се помежду ви доверие ще допринесе за това да споделите честно и открито проблемите си. Така не само се отваря възможност да ги разрешите, но и автоматично си ставате отново по-близки емоционално.

4. Сексът е скучен

Звучи парадоксално да искате да разрешите този проблем със секс, но всъщност това е единственият начин. Кажете на партньора си какво очаквате от него в леглото и изслушайте неговите желания. След това изяснете какво си представяте двамата и изпробвайте нови секс пози – например тези, които мъжът най-много харесва, или онези, които доставят най-голяма наслада на жената. Когато сте искрени един към друг, е напълно възможно отново да изпитате удоволствие от секса.

5. Скарали сте се

Сексът за помиряване е великолепен. Натрупаните по време на разправията емоции често допринасят за най-хубавия секс, който сте изживявали. Затова, преди двамата да се тръшнете изнервени от кавгата върху завивката, най-добре се мушнете под нея. Половият акт не само ще ви достави удоволствие, но и ще ви напомни за доверието между вас. Освен това след секса ще изприказвате всичко, което ви се е насъбрало (вж. т. 3!), и не е изключено отдавна да сте забравили причината за скарването.

Важно: Въпреки че сексът може да помогне в изброените ситуации, не бива да изпускате от поглед същината на проблемите си. Опитайте се в бъдеще да ги разрешавате и извън леглото.

#секс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори