Ню Йорк затвори два от тунелите към Манхатън

Ню Йорк затвори два от тунелите към Манхатън
Губернатор Андрю Куомо съобщи, че тунелите „Холанд" и „Батъри" ще бъдат затворени от 14.00 часа местно време (22.00 часа българско). Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Властите в щата Ню Йорк затвориха два от трите ключови пътни тунела към Манхатън от опасения, че ураганът „Санди" може да ги наводни.

Губернатор Андрю Куомо съобщи, че тунелите „Холанд" и „Батъри" ще бъдат затворени от 14.00 часа местно време (22.00 часа българско), предадоха АФП и БГНЕС.

Той оповести решението си на пресконференция, по време на която обяви, че нивата на водите вследствие на урагана са „наистина необикновени".

Междувременно президентът Барак Обама се върна във Вашингтон, за да наблюдава отблизо и ръководи действията за справяне с последиците от стихията. Обама отложи всичките си предизборни участия в ключовия щат Флорида.

По-рано в понеделник метеоролозите от Националния център за ураганите съобщиха, че „Санди", който ще достигне щатите Ню Йорк и Ню Джърси, преди да се отправи към Пенсилвания, може да има най-сериозните последствия в историята на САЩ.

Заради стихията ядрените централи в Салем и Хоуп крийк, които се намират по пътя на урагана, ще бъдат затворени още в понеделник, ако ветровете не отслабнат.

В същото време няма единно мнение за необходимостта от спиране на работата на атомните електроцентрали в Пенсилвания и Мериленд.

#тунели #Манхатън #Национален център за ураганите #метеоролози #Пенсилвания #Статуя на свободата #Ню Йорк #Мериленд #ядрени реактори #реактори #президентски избори #избори #ураган #САЩ #Санди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници