Вещи, които ни урочасват

Вещи, които ни урочасват
A A+ A++ A

Всеки народ има своите суеверия, които са заложени в културата от векове. Според нашите културни традиции, както и според фъншуй, това какво държите в дома си оказва голямо влияние върху енергията в него и късмета в живота ви. Някои предмети, пособия и вещи се считат за носещи лош късмет в дома, което се отразява зле на вас и близките ви.

Дори да не сте суеверни, тези схващания все пак могати повлияят и да ви накарат да изхвърлите някои предмети, за които се счита, че носят лош късмет.

Люлеещи се столове

Люлеещият се стол е антична мебел, която може да има сантиментална стойност, ако е останала от бабите и дядовците ви. Но те носят лош късмет, според една ирландска легенда, според която ако в дома има люлеещ се стол, той подканва злите духове да населят къщата ви.

Счупени и развалени часовници

Според фъншуй развалените или спрели часовници трябва или да се изхвърлят, или да се настроят наново, за да работят в крак с времето. В противен случай това носи лош късмет. Може да предизвика вътрешна бъркотия в живота ви, където нищо няма да си е на мястото. Отчитането на времето винаги трябва да е точно, според фъншуй. Според някои легенди спрелите часовници в дома могат да носят и смърт.

Кактуси

Лоша новина за любителите на бодливите сукуленти. Кактусите вкъщи носят нещастие. Всички растения с бодли привличат лоша енергия и могат да доведат до напрежение и влошаване на отношенията в дома.

Неоправено легло

Оправяйте леглото си, когато ставате сутрин. Неоправеното легло и безпорядъкът в спалнята привличат лош късмет, могат да доведат до безсъние, неспособност за концентрация през деня, лош късмет.

Отворен чадър

Не дръжте отворен чадър вкъщи, защото внасянето на какъвто и да е предмет, предназначен за ползване навън, може да предизвика лоша енергия в дома ви. Когато внасяте чадър, старайте се винаги да е затворен.

Остарял календар

Съображението със старите календари, показващи отминали времена, е същото, като с часовниците. За да имате късмет, да сте в крак с настоящето и да гледате с ентусиазъм към бъдещето, трябва да затворите страницата на миналото. Затова не оставяйте остарели календари в дома си.

Мъртви и изсъхнали растения

Ако искате в дома ви да кипи живот, не дръжте мъртви растения. Изсъхналите растения трябва веднага да се премахнат от дома. Окичете го вместо това с живи, буйни и изпълнени с настроение растения. Това ще привлече просперитет и добър късмет.

#суеверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"