Прокуратурата ще обжалва оправдателните присъди на Цонев, Сантиров и Попов

Прокуратурата ще обжалва оправдателните присъди на Цонев, Сантиров и Попов
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Прокуратурата ще протестира оправдателните присъди на бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов, заяви наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов.

Джамбазов беше категоричен, че въз основа на доказателствата по делото за подкуп, тримата обвиняеми е трябвало да бъдат признати за виновни, предаде думите му БНР.

„Трудно ми е да не вярвам на очите си на това, което видях като събрани доказателства по делото, което изцяло кореспондира с нашата теза, че има даване на подкуп. Парите са налице! Те са били предадени от Тенчо Попов на следователя Петров, съответно са предадени в следствието", заяви прокурорът.

Според Джамбазов няма установени никакви незаконни действия или някакво разследване, което да установява, че някой е извършил престъпление.

„За съжаление, работихме в обстановка, в която повече се говореше затова кой какъв е и си даваха квалификации между свидетели и обвиняеми. По делото твърдя, че сигурно 1/3 от материалите са събирани от личността на Петьо Петров. Всяко твърдение за един човек трябва да се базира на доказателства и ако твърдим, че той е извършил нещо нередно, то се доказва с присъда", заклюи Джамбазов.

Заедно с Цонев подсъдими по делото за подкуп бяха още съдията Петър Сантиров и финансистът Тенчо Попов за това, че през 2010 г. са дали подкуп в размер на 20 хил. евро на следователя Петьо Петров.

„Изпълнителната власт имаше желание да осъди министър от бившето правителство, с цел да покаже, че те се борят, каза по-рано в понеделник Цонев.

Той посочи, че организаторът на акцията е вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов, заявявайки, че „всичко ще се изясни в бъдеще" и ако адвокатът му го посъветва, Цонев ще заведе дело срещу свидетеля Петьо Петров.

#прокуратура #обжалване #присъди #прокурор #Божидар Джамбазов #Николай Цонев #Петър Сантиров #Тенчо Попов #СРС #подкуп #Петьо Петров #прокуратура #СФС #Софийски градски съд #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници