Евгени Минчев: Малина елха ли е, или така си свети?

Евгени Минчев: Малина елха ли е, или така си свети?
A A+ A++ A

Някой да се погрижи за Мондьо - Спешно е!

О, Господи, о, Mon Dieu, O, Мондьо и всички модни жрици на земята. Какво са причинили на горкия водещ, облечен като управител на пътуващ цирк през 19 век. Гаджето се намесва, че може да е в санаториум и неговото отделение да изискват такава пижама. Да, еврика! Така нещата се връзват а при тези икономии нищо чудно санитарка да е изобретила пижамата от две различни, което обяснява реверите. В дълбочина съзирам мъжкото и женското начало- розовичкото обобщава всичко. Една съседка пък, която мина за годишния ни бадемов ликьор сметна, че Мондьо може би участва в състезание по сумо. Като се загледам отново, май и тя е права. Съществува още един вариант- това да е напълно модно и аз да съм проспал тази проява. Все пак, някой да се погрижи за Мондьо. Спешно е. Мондьо, скъпи, така става, като не се виждаме често.

Деси Слава - кацнал „бръмбар“ до Баровец...

Друго си е да си Баровец и да имаш смелост за подобно сако. Ако не познавах именития си колега, бих помолил да ми държи палтото в някой ресторант- така униформено ми въздейства облеченото. Имам две предположения защо сакото е така тясно- или е на колегата от нощната смяна или шивачът му е за смяна. Червената папийонка е радост за очите но и за някое чекмедже, в което да изживее старостта си. Нека там отидат панталоните и ризата, ще падне голям купон, особено ако някои им пусне новата песен на Поли Генова. Деси Слава е с рокля като повърхност на бръмбар. Човек не знае да я погали ли, да я помоли да си намери някой картоф или каквото там би искала да полази. Питам се тази плитка, колко лева метъра е, да сложа пред вратата да не духа вятър.

Добри модни вибрации околоТръмп

Поставям днес Доналд Тръмп с позитивен знак, не само заради политическите ми предчувствия за него. Богатите и забавните са една добра комбинация а когато разполагаш и с пластичността да го покажеш си е цяло шоу. На този кадър господин Тръмп е сякаш с променен цвят на косите, което одобрявам и насърчавам. Харесвам ръкомаханията му. Всичко останало си е точно както подобава на един политик и бизнесмен. Улавям се, че всъщност хваля динамичната му стойка, защото с този вид го разпознаваме от десетилетия. До него, съпругата му Мелания, ми напомня по стил на бъдещата кралица Кейт . Мекото бежево, като капучино се стеле по плата. Наметката е толкова стилна, че заслужава да бъде показана някога в музея на модата със специален коментар. Харесвам облачно синьото, което оформя краищата на ръкавите. Ясно е- семейство Тръмп са се събудили в отлично настроение.

Преслава - идвай на Певец на годината!

Колебая се дали да не възхваля това дамско трио, пипнало се като за новогодишна програма по БНТ през 80-те, но май ще преосмисля впечатленията си. Повод за това ми дава, като за начало, Софи Маринова. Нейната рокля е красива по един сватбарски начин, с тези загадъчни преливания в розово, като някой морски изгрев. Излишеството от блясък говори за естетически намерения, които не импонират на моите вкусове. Освен това, какви са тези дрънкулки по раменете, като краища на завеси в буржоазен дом. А обеците- дали певицата не е станала равин в някоя алтернативна синагога? В средата Емилия- хем да я нарека стилна, хем забелязвам, че малката черна рокля е утежнена с мантия или друго текстилно изобретение. Не можеше ли някой да я спре преди да се появи така? Преслава покрива моите естетически критерии дотолкова, че официално я каня за моя дама и за да получи награда на гала- церемонията Певец на годината.

Малина елха ли е, или така си свети?

И ето, сребърната малинка за мода отива при... Малина. Никога не съм смял така, освен в два случая- когато съм виждал певицата облечена в зелено и днес. Смея се, защото облечена така, госпожата ми прилича на онези разкривени огледала, в които образа ни се превръща в гротеска. Не разбирам в случая дали води цирково представление или е наета временно за елха, но този блясък ми идва вповече. Гаджето ми предполага, че може би чака пред лекарски кабинет, предвид това колко е бяло наоколо. Аз мисля, че Малина си е много добре, само вероятно огледалото и вкъщи се е счупило. А това освен 14 години нещастна любов, очевидно вещае и дълги години несправяне с модата. Пак с гаджето залагаме, какво ще стане ако певицата свали цялото фолио по себе си и остане по бялата препаска на гърдите. Може би една модна Жана Д Арк, в по-съвременен прочит.

Източник: „Телеграф“

#Евгени Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »