"Хищната хиена" Петра с горещ коментар на песента за Лена Бориславова

"Хищната хиена" Петра с горещ коментар на песента за Лена Бориславова
A A+ A++ A

"Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в картинки. Мога да я определя като развлекателна халтурка. Подразни ме текстът, защото можеше да бъде по-изискан и малко по-елегантно написан, защото се слуша от малки деца. Там има балкони и някакви неща, които се правят. И аз изпях за Бил Клинтън, Моника Люински и пурата кубинска, но беше поднесено по ръба на бръснача. Докато в тази ситуация има по-просташки текстове, които мен лично ме жегнаха."

Това коментира пред "България Днес" емблематичната и обичана изпълнителка Петра Атанасова, която преди повече от две десетилетия изпя вечния хит "Хищна хиена".

Изказването ѝ е по повод песента, която Слави Трифонов пусна в личния си профил във Фейсбук, посветена на бившата говорителка на правителството Лена Бориславова. Парчето, за което се предполага, че е изпълнявано от сценаристите на шоуто на Трифонов, само за броени часове предизвика напрежение в обществото заради текста и внушенията. Музиката от песента е заимствана именно от "Хищна хиена", а текстът е преработен от оригиналния към настоящата ситуация. В него Бориславова търпи доста обиди, някои от които откровено пошли.

"Има хиляди варианти, които са правени на моята песен, но нито един от тях не е в десетката. А песента ми продължава и до ден-днешен да е актуална, слава на Бога. Уважавам всички колеги от "Ку-ку бенд" и Слави. Това е просто един скеч, така че не е нещо сериозно. И мен много пъти са ме имитирали, но продължавам да ги обичам. Интересно и актуално е, но в момента има много по-важни неща, които вълнуват хората и целия свят", каза още пред вестника Петра.

"Песента можеше да стане по-добре. Можеше да стане част от модерното течение, но вероятно не са го мислили сериозно. Ако бяха го мислили сериозно, щяха да го направят да е върхът. А то е мислено между другото и затова звучи по такъв начин. Еднократна история и като всяко чудо за три дни ще бъде забравено. Едва ли някой в кръчмата ще започне да пее за Кака Лена", добави Петра, която държи правата върху текста на "Хищна хиена".

Изданието се свърза и с автора на текста Стефан Цирков, който в момента е актьор в Драматично-куклен театър "Иван Димов" в Хасково. Думите към емблематичното парче, което се припява и в наши дни, творецът пише през 1998 г.



#Лена Бориславова #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"