Президентът бесен! Забрани на дъщеря си да участва в новия филм на Максим Генчев

Президентът бесен! Забрани на дъщеря си да участва в новия филм на Максим Генчев
Колаж: Телеграф
A A+ A++ A

Румен Радев е настоял пред дъщеря си Дарина да се откаже от ролята си в новия филм на Максим Генчев, посветен на цар Иван Александър, чиито снимки ще започнат през пролетта. Ядосан от развихрилия се скандал покрай последната лента на Генчев "Ботев", който се прехвърли и върху бъдещия му проект с участието на президентската щерка, Радев е посъветвал Дарина да се оттегли доброволно и да избегне повече всякакви атаки срещу себе си и срещу семейството си.

През последните седмици амбициозният и скандален режисьор на няколко пъти съобщи публично, че е избрал красивата и талантлива третокурсничка от НАТФИЗ за ролята на младата и красива Сара, която пленява сърцето на цар Иван Александър и българският владетел я взима за втора съпруга, изоставяйки вече остаряващата Теодора. По думите на самия Генчев снимките на лентата започват през април, а по план най-късно през януари 2024-а филмът "1349 лето Господне" трябва да бъде по кината, пише Lupa.bg.

Дарина Радева вероятно ще откаже ролята на Сара в новия филм на Максим Генчев

Досега наследничката на държавния глава се е изявявала единствено на театралната сцена на академията. Самият Генчев, който и политически подкрепя през годините Румен Радев, засипа с хвалби дъщеря му: "Дарина е дар за българското кино от класата на Коканова. Гласът й е водопад в пустинята, емоцията й е чиста и дълбока, лицето й е за четката на Рафаело".

В лентата на Генчев студентката от класа на актьора доц. Пенко Господинов ще играе любовница, а след това и съпруга на цар Иван Александър, в чиято роля ще се превъплъти актьорът Ники Илиев. Филмът е спечелил конкурс по време на редовна сесия за филмопроизводство в БНТ. Обществената телевизия отпуска 285 000 субсидия за проекта.

Сюжетът е по пиесата на Иван Вазов „Към пропаст“. За нейното създаване писателят се основава на повестта си „Иван Александър“, вземайки историческия факт за женитбата на цар Иван Александър с еврейката Сара, което води до поредица от пагубни последствия за държавата.

В ролята на царица Теодора – съпругата на царя, ще влезе младата актриса Неда Спасова, която стана звезда от сериалите „Откраднат живот“, където играеше медицинска сестра Кая Райкова, и с ролята си на полицайката Елена Давидова в кримката „Братя“.

Според Генчев дъщерята на Румен Радев се появила на кастинга именно за ролята на любовницата Сара – еврейка по произход. Дарина Радева била абсолютно подготвена за кастинга и бързо впечатлила Генчев и екипа му, които без колебание я избрали за ролята.

По време на изслушването онзи ден в комисията по култура и медии обаче генералният директор Емил Кошлуков опроверга режисьора, като заяви, че като продуцент представител на БНТ присъства на кастингите за актьори за "1349 лето Господне" и те ще се проведат през март-април.

Емил Кошлуков обяви, че БНТ е отпуснала пари за филма на Генчев за цар Иван Александър преди да се провеждани кастинги за актьори


Той подробно разясни на соцлидерката Корнелия Нинова, която го засипа с остри критики и атакува грозно президента чрез дъщеря му, какъв е механизмът за отпускане на пари за български филми и сериали.

Кошлуков уточни, че проектът се одобрява първо на база сценарий и режисьорска експликация, далеч преди да е ясно какъв ще бъде актьорският състав. Поради тази причина и в БНТ не са знаели, че Максим Генчев е имал намерение да покани дъщерята на президента Дарина Радева за главна роля.

След като се одобри проектът се представя окончателния вариант на сценария, съпътствани от продуцентски бележки и едва след това идват предложенията за актьорски състав.

По време на изслушването лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи остри въпроси към Кошлуков и го попита вярно ли е, че БНТ финансира филм с дъщерята на президента, а той й отговори: "Питате ме дали президентската дъщеря участва във филм на БНТ. Да, участва във филма, защото съпругата на президента почина, една от дъщерите също, почина и самият президент и остана само Станка Желева".

Корнелия Нинова грозно атакува президента чрез дъщеря му

В случая шефът на обществената медия визира документален филм за първия демократично избран президент на България след 1989 г. д-р Желю Желев, но по този начин с тънка ирония той отговори на Нинова и я посъветва да не вярва на лъжи, изписани в жълтите медии, а да проверява фактите. "Не познавам дъщерята на г-н Радев, трябва да взема да видя това момиче", каза шеговито Емил Кошлуков.

В отговор соцлидерката поиска Сметната палата да направи одит на БНТ, като бе подкрепена от Тома Биков от ГЕРБ.

По време на дебата в комисията по култура лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, както и други депутати призоваха близките на политиците да не бъдат вкарвани в политически дебат. "Децата на политиците не бива да бъдат закачани. Дори мафията не посяга на жените и децата", настоя Костадинов.

Президентската дъщеря бе защитена дори и от политици от ГЕРБ. Всъщност Румен Радев бил най-гневен на Нинова, която единствена го атакува, използвайки дъщеря му. В социалните мрежи актьори и политици защитиха Дарина Радева и заявиха, че тя има право на своя собствена кариера и 22-годишното момиче не трябва да става жертва на политическите амбиции, възходи и грешки на баща си.

Румен Радев често присъства на студентски спектакли на дъщеря и ходи с нея на театър


Дарина Радева е родена на 8 май 2001 г., а нейна майка е бившата съпруга на Румен Радев - Гинка Кесякова. Родителите ѝ се развеждат през 2014 г., а две години по-късно Радев се жени за сегашната си съпруга Десислава.

След като завършва училище през 2020 г., дъщерята на президента започва обучението си в класа на доц. Пенко Господинов през същата година, като ѝ предстои да се дипломира през 2024 г. Докато бе гимназистка, тя играеше в училищната трупа „Ле Страпонтен“ на столичното 35 СЕУ „Добри Войников“. Заедно със съучениците ѝ репетираха основно на френски език и участваха в редица международни фестивали и конкурси, откъдето се прибираха с отличия и награди.

След като завърши средното си образование през 2020 г., Дарина кандидатства в НАТФИЗ и бе сред първите приети в специалност „Актьорско за драматичен театър“. В семейството ѝ няма други, които да се занимават с изкуство, но тя от дете мечтаела за голямата сцена.

# Румен Радев #Дарина Радева #Максим Генчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"