ЕК зове държавите-членки да въведат ковид мерки за пътуващите от Китай възможно най-бързо

ЕК зове държавите-членки да въведат ковид мерки за пътуващите от Китай възможно най-бързо
Pixabay
A A+ A++ A

Европейската комисия изрази днес очакване държавите от ЕС да въведат възможно най-бързо общите европейски мерки за пътуванията от Китай, свързани с проследяването на разпространението на ковид. Ограниченията за пътуване от Китай отпадат утре, отбеляза говорител на комисията на пресконференция.

Научната общност препоръчва да се приемат предпазни мерки, поясни той по повод изразените възражения от Пекин. Говорителят добави, че засега данните от Китай, свързани с разпространението на болестта, са недостатъчни.

По неговите думи мерките, одобрени от ЕС, включително за задължение за изследване на пътуващите от Китай до 48 часа преди полета и за проследяване на отпадните води от самолетите, изпълняващи полетите от азиатската страна, са необходими. Държавите преценяват съответните мерки, посочи говорителят.

Той съобщи, че следващата седмица предстои нова среща на европейските експерти по тези въпроси - четвърта в последните десетина дни. По неговите думи на 11 януари се очаква държавите от ЕС да съобщят какви са предприетите от тях действия.

Източник: БТА


#ковид мерки #Китай #КОВИД-19

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"