Статуята на свободата е отново затворена заради „Санди"

Статуята на свободата е отново затворена заради „Санди"
Супербурята може да повлияе на участието на избирателите, особено в източните щати, където началото на гласуването е през уикенда. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Ремонтираната съвсем наскоро Статуя на свободата е затворена за посещения заради урагана „Санди", който се приближава към Ню Йорк.

В неделя Статуята на свободата официално бе отворена за посещения след ремонта, но няколко часа по-късно тя бе затворена отново за туристите заради урагана, предаде информационна агенция „Фокус", позовавайки се на „Интерфакс".

Ремонтът на Статуята на свободата продължи около една година и струва около 30 млн. долара.

Североизточното крайбрежие на САЩ се готви да посрещне урагана „Санди“, който се очаква да връхлети региона в понеделник или вторник.

Супербурята може да заплаши 50 млн. души в най-гъсто населения коридор в Съединените щати, предадоха световните агенции.

Ураганът „Санди" се намеси решително и  в президентска кампания в САЩ девет дни преди изборите на 6 ноември.

Супербурята може да повлияе на участието на избирателите, особено в източните щати, където началото на гласуването е през уикенда.

„Ние очевидно искаме безпрепятствен достъп до избирателните секции, защото вярваме, че колкото повече хора гласуват, толкова по-добри ще са нашите резултати", каза близкият съветник на Барак Обама Дейвид Акселрод в неделя.

Губернаторът на Мериленд Мартин О'Мели обяви в неделя, че гласуването рано сутринта в понеделник ще бъде отменено в щата заради метеорологичните условия.

#Пенсилвания #Статуя на свободата #Ню Йорк #Мериленд #президентски избори #избори #ураган #САЩ #Санди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници