„Он травъл” разпродава имущество, за да се разплати с кредиторите си

„Он травъл” разпродава имущество, за да се разплати с кредиторите си
Към настоящия момент „Он травъл" не е подала документи в съда за обявяване на неплатежоспособност, обяви Иво Маринов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалната туристическа фирма „Он травъл" към момента разпродава имуществото си, за да се изплати на кредиторите си, съобщи заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Иво Маринов.

По думите му все още продължават проверките на фирмата, която изостави клиентите си в турския курорт Мармарис в началото на месеца, предаде Дарик.

Продължава проверката на Комисията за защита на потребителите относно дейността на „Он травъл" и след като тя приключи, тъй като там са изискани редица документи от самата фирма, след предоставянето им ще бъде направен преглед и при наличие на мотивирано предложение на експертната комисия по регистрация на туроператорите ще бъде взето решение дали да се отнеме лицензът на фирмата.

Към настоящия момент „Он травъл" не е подала документи в съда за обявяване на неплатежоспособност.

„Факт е, че след като бяха повишени праговете за обезщетяване на потребителите, „Он травъл" има застраховка в размер на 1.4 млн. лв., което ще е достатъчно за обезщетяване на туристите", каза зам.-министърът.

Има наличните средства, въпросът е как по-бързо те да бъдат предоставени както на чуждестранните контрагенти, така и на самите потребители, допълни той.

Маринов поясни, че обезщетяването е започнало. След като „Он травъл" се е обърнала към застрахователя, е започнало приемането на документи от засегнатите потребители.

В момента продължават да се приемат документи и да се извършават съответните проверки.

Всички, които представят документи с необходимите реквизити, че има сключен договор и извършено плащане, ще бъдат обезщетени, каза още Иво Маринов.

#Иво Маринов #заместник-министър на туризма #Мармарис #Комисията за защита на потребителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници