Жълт код за силен вятър в 17 области КАРТА

Жълт код за силен вятър в 17 области КАРТА
A A+ A++ A

В петък ще преобладава слънчево и ветровито време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – силен северозападен вятър и с него ще нахлуе порция студен въздух. Вечерта вятърът ще отслабне и до полунощ в повечето райони ще стихне. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°, в София – около 9°.

НИМХ



В петък е обявен жълт код за потенциално опасно време в 17 области у нас. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Сливен, Разград, Силистра, Шумен, Варна, Добрич, Пазарджик и Пловдив.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. След обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие временно до 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър, в събота - западен, в неделя - южен. Температурите ще се понижат и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, максималните – предимно между 6° и 11°. В неделя сутринта на места, главно по поречието на Дунав и в югоизточните райони, ще бъде с ниска облачност или мъгла

#вятър #вятър дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"