Хартиеният билет във Варна поскъпна

Хартиеният билет във Варна поскъпна
A A+ A++ A

От утре влизат нови цени на хартиения билет за градския транспорт на Варна. Спрямо софийската реформа промените са незначителни, но пък важни. За пътниците става драстично по-неизгодно да купуват хартиени билети от машините - досегашната цена от 1.60 лв. за едночасово пътуване се увеличава на 2 лв. а при 90 минути става 2.50 лв. Ако купиш билета електронно от мобилното приложение TicketVarna цените са съответно 1 лв. и 1.50. Ако пък ползваш предплатена електронна карта излизат и по-евтино, защото на 10 лв. зареждане се предоставя бонус от 1 час.

Всичко това не важи за целодневния билет. Той остава 4,00 лв., като може да се купува от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус.

Казано просто, най-масовия билет - за 1 час, е добре да се купува чрез мобилното приложение или карта. Иначе цената е двойна.

Картите се купуват от машините, разположени на спирките. Еднократната им цена е 2 лв. Човек може да ги зареди за 10 лв., като срещу тях се предоставят 11 часа за пътуване. Освен в машините на спирките, картите се презареждат и в машините в превозните средства. При използването им се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв. в зависимост от времето на пътуване, което е избрано.

Без промяна остава цената на свободните абонаментни карти, които се купуват от пунктовете на общинското предприятие ТАСРУД.

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »