Туризъм 2023: Китайците ще влизат в ЕС само ако не носят КОВИД

Туризъм 2023: Китайците ще влизат в ЕС само ако не носят КОВИД
A A+ A++ A

Страните от ЕС одобриха временни предпазни мерки за полетите от Китай, съобщи Шведското председателство на Съвета на ЕС, цитирано от БТА. Държавите в ЕС ще изискват от пътуващите от Китай да представят отрицателно изследване, направено до 48 часа преди полета. Предвижда се пътниците от и към Китай да бъдат призовани да носят по време на полета маски с висока защита (FFP2/N95/KN95).

Първите полети от Китай до ЕС са предвидени за 8 януари. Те бяха прекъснати с началото на пандемията от ковид през 2020 година. Предвижда се мерките да бъдат преразгледани отново след две седмици.

На третото поредно заседание на европейските експерти по този въпрос в последните дни е решено някои от пристигащите от Китай на произволна основа да бъдат изследвани за ковид и в ЕС. Въвеждат се задълбочени проверки на отпадните води на европейските международни летища от самолетите от Китай, за да се установи дали се разпространяват нови щамове на вируса на болестта

В момента в Китай върлува вариантът омикрон, който вече мина през Европа, но китайците не бяха подготвени да го посрещат поради политиката си на нулев ковид, която бе премахната внезапно през декември.

В социалните мрежи се разпространяват кадри как китайци горят телата на починалите си близки извън крематоруимите, които не успяват да поемат покойните.

СЗО смята, че Китай не предоставя действителните данни на заболелите и починалите

#КОВИД-19 #ковид #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"