Вълна от критики: Филмът "Ботев" е гавра с Ботев и киното! Ясно е кой уби Ботев - Максим Генчев

Вълна от критики: Филмът "Ботев" е гавра с Ботев и киното! Ясно е кой уби Ботев - Максим Генчев
A A+ A++ A

Вълна от негативни критики заля социалните мрежи, след като снощи БНТ излъчи филма "Ботев", който телевизията-майка финансира. В лентата режисьорът Максим Генчев опитва да пресъздаде живота и делото на великия революционер и поет. Но, за съжаление, не се справя никак успешно. Меко казано.

За този факт свидетелства и това, че негативни коментари за продукцията правят не само обикновените зрители, а и изтъкнати критици и кино-дейци. Всъщност, критиката е опустошителна и дори обиграни професионалисти като Деян Статулов не се побират в кожата си, сипейки силни епитети за филма на Максим Генчев, който преди време не се справи и филма за Васил Левски.

Нещо повече - някои стигат толкова далеч и са толкова потресени от "бездарието" на режисьора, че пишат: "Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев."

ЕТО КАКВО ПИШЕ ЗА "БОТЕВ" ДЕЯН СТАТУЛОВ - ТОЙ ПЪРВО ОЩЕ СНОЩИ ПУСНА ЛАКОНИЧНА ПУБЛИКАЦИЯ, А ДНЕС Я ДОРАЗВИ ПОДРОБНО:

Днес живеем в свободна държава и всеки според интелекта, таланта и амбицията си има възможност да твори какво си пожелае.

Проблемът е, когато бездарието вземе връх и започва да се припознава и толерира на високо институционално ниво в лицето на държавната власт или обществените медии (като БНТ). Така постепенно и неусетно се превръща в норма и пример.

Критиката има своя вина, но тя през годините остана без съпротивителни сили, вследствие на нейното перманентно сатанизиране - именно от посредствени автори и маргинализиране от медиите, за сметка на ПР и лайфстайл ревюта.

Единствения изход е всекидневно да се противопоставяме на набезите на тази посредственост и да не мълчим, а ясно да изразяваме позиция – лична, творческа, критическа.

Чест прави на Hristo Hristozov, че не програмира филма „Ботев“ в Дом на киното / Dom na kinoto. Както и Кино "Влайкова" - официална страница. Така се възпитава вкус и създава имидж на кино.

П.П.: По времето на социалистическа България, важните исторически, поръчкови и пропагандни филми ги възлагаха на талантливи автори. #КОЙ знае защо.

ЕТО И ДРУГИ КОМЕНТАРИ:

#филм #Христо Ботев #Максим Генчев #филмът "Ботев"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"