След празничното преяждане: Как да разтоварим организма си

След празничното преяждане: Как да разтоварим организма си
A A+ A++ A

Всяка година се заричаме, че ще внимаваме с алкохола и изкушенията на трапезата, но в резултат сме задържали излишни течности, усещаме се тежко, качваме някой друг килограм. Разтоварването на организма не бива да се бави като план за възстановяване. Хубавото е, че има толкова много полезни храни, чрез които да го направим.

Овесени ядки

Чудесни за закуска, смути, към тях може да добавите кисело мляко или ядково, ленено семе, семена от чиа, плодове. Овесените ядки ни осигуряват фибри, които не само подобряват храносмилането, но и спомагат за понижаване на холестерола.

Зелен чай

Зеленият чай е чудесна напитка за възстановяване на организма след празничното хапване. Той е богат на флавоноиди, за които е известно, че понижават нивата на LDL, или „лошия“ холестерол. Зеленият чай е подходяща напитка и за елиминиране на излишните течности от организма.

Банани

В дните, в които сме решили да се разтоварим от вредните въглехидрати, бананите са здравословен вариант да си набавим полезни такива. Освен това са богати на калий, който спомага за баланса на натрия в организма. Празничната трапеза обикновено предлага богато на натрий меню.

Ядки

Преяждането може да повиши риска от сърдечносъдови заболявания. Ето защо е важно да си направим разтоварващи дни след празничната трапеза. Ядките без сол и овкусители са полезна храна за здравето на сърцето, тъй като ни осигуряват важните омега-3 мастни киселини, ненаситени мазнини и витамин Е. Всички те спомагат за понижаване на холестерола и защитават кръвоносните съдове.

#суперхрана #Коледните и Новогодишните празници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"