Звездите на футбола скърбят за кончината на Пеле

Звездите на футбола скърбят за кончината на Пеле
A A+ A++ A

Едни от най-големите звезди на световния футбол отдадоха своята почит към Краля на футбола Пеле, който почина вчера на 82-годишна възраст. Бразилската легенда загуби битката с рака в болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло.

Неймар:

"Преди Пеле числото "10" беше просто цифра. Прочетох това изречение някъде, в някакъв момент от живота си. Но това красиво изречение е непълно. Бих казал, че преди Пеле футболът е бил просто спорт. Пеле промени всичко. Той превърна футбола в изкуство, в забавление.

Той даде глас на бедните, на чернокожите и най-вече на всички: Това даде видимост на Бразилия. Футболът и Бразилия издигнаха статута си благодарение на краля! Той си отиде, но магията му ще остане. Пеле е ВЕЧЕН!“.

Лионел Меси:

"Почивай в мир, Пеле."

Кристиано Роналдо:

„Изказвам най-дълбоки съболезнования на цяла Бразилия и по-специално на семейството на г-н Едсон Арантес до Насименто. Простото "сбогом" с вечния крал Пеле никога няма да е достатъчно, за да изрази болката, която обхваща целия футболен свят в този момент. Вдъхновение за милиони хора, за него ще се говори вчера, днес, завинаги. Привързаността, която винаги показваше към мен, беше взаимствана във всички моменти, които споделяхме, дори и от разстояние“.

Килиан Мбапе:

"Краля на футбола ни напусна, но заветът му няма да бъде забравен. Почивай в мир"

#Пеле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »