Поредна мистериозна смърт: Най-богатият руски депутат падна от хотелска стая в Индия

Поредна мистериозна смърт: Най-богатият руски депутат падна от хотелска стая в Индия
A A+ A++ A

Мъртъв в Индия бе намерен Павел Антов, депутат от руската Владимирска област от управляващата партия "Единна Русия”, съобщи gordonua.com.

Тялото на депутата бе открито в локва кръв под прозорците на хотела, в който той бе отседнал с приятели, съобщи индийската телевизия NDTV.

Полицията съобщи, че депутатът е починал след падане от третия етаж на хотел "Одиша" в квартал Раягада. Антов "е бил в депресия заради смъртта на свой приятел", който починал в същия хотел в четвъртък, 22 декември.

Съобщава се, че спътникът на Антов - 61-годишният бизнесмен Владимир Биданов, е открит да лежи в безсъзнание в стаята си на първия етаж на хотела, а до него имало няколко празни бутилки от алкохол. Когато бил откаран в болницата, лекарите констатирали смъртта му.

NDTV изброява имената на мистериозно починали руснаци като Антов и Биданов.

Руските медии предполагат, че Антов може да е бил в Индия, за да отпразнува 65-ия си рожден ден, който беше на 22 декември. На този ден Биданов е намерен мъртъв.

Починалите са били част от група от четирима души от Русия, които заедно с техния екскурзовод Джитендра Сингх са се настанили в хотел в град Раягада в сряда, 21 декември. Двамата оцелели са помолени да останат за момента в Индия, за да съдействат на разследването.

За смъртта на Антов висш полицай заявил, че "изглежда, че е самоубийство".

Индийската полиция все още "не вижда криминален мотив" в смъртта на Антов и Биданов, каза Алексей Идамкин, генерален консул на Руската федерация в Калкута пред ТАСС. По предварителни данни причината за смъртта на Биданов е инфаркт, а Антов е „паднал от прозореца“.

Антов е един от най-богатите депутати на Руската федерация, основател на компанията за производство на месо и колбаси "Владимирски стандарт". През 2018 г. той оглави класацията на най-богатите депутати, според руското издание на “Форбс”.

#Индия #Единна Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »