Напусна ни журналистът Ясен Бориславов

Напусна ни журналистът Ясен Бориславов
A A+ A++ A

"На 58 години внезапно ни напусна Ясен Бориславов. Той имаше талантливо публицистично перо и остави запомнящи се статии по обществено-политически проблеми. Ясен притежаваше фино чувство за хумор и точен усет за думите, с които осмиваше мутрите, глупавите политици, лошия вкус. Освен колумнист на "Сега" той сътрудничеше и на публицистичния сайт "Редута", основан от д-р Тони Филипов.

Преди 8 години Ясен бе сполетян от тежко и нелечимо заболяване, което го изправи и пред неизброимите проблеми на българското здравеопазване и идиотските бюрократични спънки на ТЕЛК. Прие го хладнокръвно и дори със самоирония. През лятото на 2021 г. успя да се пребори болните в неговото състояние да не се явяват непрекъснато пред безбройните комисии на медицинската експертиза. Ясен беше и талантлив преподавател по история на българската журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации, чийто възпитаник бе и той.

Със запомнящ се стил Ясен над 20 години води на страниците на "Сега" и кулинарната рубрика. Както е известно добрата храна върви с хубаво вино. Ясен беше и винен коментатор в специализираното издание DiVino.

#журналист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »