Украйна: Новият ни посланик в България не е сексолог, има диплома по международни отношения

Украйна: Новият ни посланик в България не е сексолог, има диплома по международни отношения
A A+ A++ A

Министерството на външните работи на Украйна защити назначението на Олеся Илащук за новия посланик на Киев в София, като обяви, че младата красавица притежава диплома по международни отношения.

Изявлението на външното ведомство в Киев бе направено, след като указът на президента Володимир Зеленски за смяна на досегашния първи дипломат на Киев Виталий Москаленко бе обнародван в края на работната седмица, а украински медии описаха новата ръководителка на мисията в България като сексоложка без никакъв дипломатически опит.

"Що се касае до назначаването на Олеся Илащук на поста посланик, то в Министерството на външните работи на Украйна имаме информация, че тя се е дипломирала с отличие по специалност "Странознание" в катедра "Международни отношения" на Факултета по история, политология и международни отношения на Черновицкия национален университет "Юрий Федкович", се казва в изявление на МВнР на Украйна.

"Българското правителство, след като оцени кандидатурата й, както е обичайно в международната практика, не се поколеба да предостави агреман на г-жа Илашчук, без да има резерви към работата й в България.

Назначаването на дипломати, които не са от кариерата, на постовете посланици е често срещана международна практика. В Украйна през последните две години всички дипломати, които не са от кариерата, които са назначени за посланици, демонстрираха достойни резултати. Само по тях, а не по интерпретации и образи, си струва да се съди за работата на посланика в чужбина", допълват от Министерството.

Самата Олеся Илащук обаче първо заключи личния си профил във Фейсбук, пише Dir.bg. След това в канала си в Телеграм новата посланичка написа, че някой е създал и провежда срещу нея дискредитираща кампания:

"Виждам много невярна информация и негативизъм към мен. Е, нека враговете знаят, че за мен на първо място е моята родна Украйна и аз ще кажа истината на моя канал. И може ли да се съди за човека само по думите? Ще бъде вярно да се каже какво всъщност е направил".

#Русия Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"