Отец Божидар: Молим Бог да дава сили на патриарх Максим

Отец Божидар: Молим Бог да дава сили на патриарх Максим
В храм-паметника „Св. Александър Невски“ бе отслужена тържествената литургия по случай 98-ия рожден ден на главата на Българската православна църква патриарх Максим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Молим се Бог да дава сили на патриарх Максим, заяви отец Божидар Маринов минути преди тържествената литургия по случай 98-ия рожден ден на главата на Българската православна църква в храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Рожденият ден на патриарх Максим съвпада с честванията по случай 100-годишнината от построяването на символа на София – храма „Св. Александър Невски“.

„Молим се Бог да дава сили на патриарх Максим, да ги укрепва, защото е трудно, особено на неговата възраст, когато е натоварен с такива отговорности и когато си спомним целия му живот, никак не е леко“, коментира пред БГНЕС Божидар Маринов, ефимерий и преподавател в Софийската духовна семинария „Свети Иван Рилски“.

Тържествената литургия се води от Негово Високопреосвещенство Дядо Йоаникий, сливенския митрополит.

„Молим Бог да милва и помири патриарх Максим, защото човек, колкото и благочестиво и праведно да живее, винаги нещо съгрешава дори и с мисли“, сподели отец Божидар.

„Нека Господ му дава сили в тези дни, които му остават, и той да получи своето примирение с Бог - затова се борим всички ние“, продължи той.

„Слава Богу, Господ ни даде и днес да се радваме, защото вчера беше неделната литургия и празнувахме символично 100-годишнината на храма „Св. Александър Невски“, каза още отец Божидар.

Според него храмът означава много за софиянци - той е средище на всички християни в България, а и за всички българи.

„С величествената си архитектура той е уникален за целия Балкански полуостров, и така да се каже, визитката за нашата църква, за целия свят“, посочи свещеникът.

#БПЦ #Българска православна църква #София #литургия #„Св. Александър Невски“ #рожден ден #патриарх Максим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"