Семейството на Пеле се събра в болницата на Коледа

Семейството на Пеле се събра в болницата на Коледа
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Членовете от семейството на Пеле се събраха в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където 82-годишната легенда на Бразилия е настанен от края на ноември насам, съобщава БТА.

Лекарите заявиха тази седмица, че ракът на Пеле е в напреднала фаза и той се нуждае от грижи, предвид проблемите със сърцето и бъбреците. Семейството му сподели, че той ще остане в лечебното заведение за коледните празници. Бившият нападател на Сантос получава редовно медицинско лечение от премахването на тумор на дебелото черво през септември миналата година.

"Почти всички. Весела Коледа. Благодарност, любов, задружност, семейство. Най-важното на Коледа. Благодарим на всички за цялата любов и светлина, които изпращате", написа дъщеря му Кели Насименто в Инстаграм със снимка на тяхното семейство в болницата. Синът на Пеле - Единьо, който игра като вратар за Сантос през 90-те години на миналия век, публикува своя снимка, на която държи ръката на баща си, в Инстаграм с текст: "Татко...силата ми е твоя".

Пеле е считан от мнозина за един от най-великите футболисти на всички времена. Той е единственият трикратен световен шампион, печелейки титлата с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години.

#Пеле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"