Две слънчеви и две лунни затъмнения ще ни тормозят с болести през 2023-а

Две слънчеви и две лунни затъмнения ще ни тормозят с болести през 2023-а
Pixabay
A A+ A++ A

Астрономическият календар на 2023 г. е богат на ярки космически събития. В продължение на 12 месеца необятната вселена ще ни радва с небесни феномени, но и ще ни тормози с опасни слънчеви и лунни затъмнения.

Първото слънчево затъмнение през следващите 365 дни ще се състои на 20 април. То ще се характеризира със своеобразна нееднородност – т. е. в едни точки на планетата ще се вижда като пълно, но в други слънчевият диск може да изглежда само като ярко кълбо. Въпреки че не всички ще го наблюдават изцяло, то ще се отрази на хората в здравословен и психологически план отрицателно. 15 дена по-късно – на 5 май, ще има лунно затъмнение, което експертите наричат полусенчесто (непълно), тъй като Луната няма да се скрие цялата. То ще може да бъде наблюдавано от азиатци, африканци и австралийци.

Последните две затъмнения за 2023 г. – слънчево и лунно, ще са съответно на 14 и 23 октомври и техни очевидци ще станат жителите на Южна и Централна Америка.

Слънчевите затъмнения са астрономическо явление, по време на което самата Луна покрива частично или изцяло слънчевия диск. Още в древността са ги приемали като големи и значими събития, които могат да променят хода на съдбата на човек или дори на цяла държава. По време на слънчево затъмнение са възможни изблици на агресия и невъздържаност, отслабване самоконтрола, превъзбуденост на нервната система, спад на енергията и жизнените сили, влошено самочувствие и отключване на редица заболявания. В личен план може да се провокират внезапни конфликти и прекъсване на взаимоотношенията не само с партньор, но и с роднини. Слънчевото затъмнение вади на повърхността и стари, нерешени проблеми.

Лунните затъмнения от своя страна също никак не са безобидни. Те оказват влияние върху общата жизненост на човека. При тях се наблюдава превъзбуда, нервност и безсъние. Тези промени са на физиологично ниво и на ниво нервна система. По-сериозни прояви са събуждането на стари и вече отшумели болестни състояния, както и отключване на нови болести. На ниво психология и взаимоотношения са възможни разриви, трусове в отношенията и нервни сривове, казват астролозите.

Изчисленията им за космическата обстановка и подредбата на планетите през 2023 г. също никак не са оптимистични. Най-опасната планета – Меркурий, ще бъде ретроградна цели 4 пъти през новата година, като първият период на обратно движение ще започне още на 1 януари и ще продължи до 17 януари. После Меркурий ще бъде ретрограден от 21 април до 14 май, от 23 август до 14 септември и от 13 декември до края на 2023 г. Когато се движи наобратно, Меркурий създава смут в човешките отношения. Тези периоди са изключително опасни, защото се характеризират с липса на късмет, измами и проблеми в семействата. За сметка на Меркурий Венера ще е ретроградна само веднъж, но пък за дълго – от 23 юли до 3 септември. Планета засяга области като любовта, физическата активност, здравето. От средата на лятото до края му може да се очаква обостряне на хронични заболявания, както и загуба на сила. Ретроградната фаза на Марс ще е много кратка и практически безопасна – от 1 до 11 януари.

През останалата част от 2023 г. червената планета ще се движи в посока напред и няма да създава проблеми. Юпитер – най-голямата и най-тежка планета в нашата Слънчева система, ще се движи наобратно от 4 септември до 30 декември. Това ще бъде време на дезорганизация, арогантност и нагло поведение. Сатурн също ще бъде ретрограден веднъж, но твърде дълго – от 17 юни до 3 ноември. Тогава ще доминират манипулациите и токсична комуникация. Предателства и необичайно голям брой дребни проблеми ще бъдат възможни във всички сфери на живота. Уран пък ще бъде в ретро фаза от първия ден на годината до 21 януари и от 29 август до края на годината. През тези периоди интуицията на много хора може да започне да работи срещу тях. От 30 юни до 5 декември и Нептун ще се движи в обратна посока. През тези няколко месеца е препоръчително да се пазите от завръщането на вредните навици. Той ще се засече с Плутон, който ще е ретрограден от 1 май до 10 октомври, но ще ни носи добри възможности, пише "Ретро".

#слънчево затъмнение #лунно затъмнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"