Веселин Георгиев-Батко най-сетне се изправя пред съда

Веселин Георгиев-Батко най-сетне се изправя пред съда
Делото срещу бившия директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев-Батко тръгна от четвъртия път. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото срещу бившия директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев–Батко тръгна от четвъртия път.

Въпреки закъснението си с повече от половин час съдия Петя Крънчева най-накрая даде ход на делото в Софийски градски съд, предаде БГНЕС.

Крънчева на практика е третият съдия от СГС, който гледа делото. Първоначално то бе поверено на съдия Георги Колев, но на финала му магистратът оглави Върховния административен съд и делото трябваше да започне отново.

След това делото беше дадено на съдия Весела Дончева, но след два месеца тя върна обвинението заради „съществени нарушения“.

До трето разпределение се стигна, след като Весела Дончева се върна в Софийския районен съд, откъдето бе командирована в СГС, и така делото беше поето от председателя на наказателното отделение и зам.-председател на съда Петя Крънчева.

Веселин Георгиев е подсъдим заради това, че е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите „Биндер“ АД, „Инмат“ ООД и Гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти“ с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви, от което са настъпили значителни вредни последици за държавата.

През 2011 г. делото за аферата „Батко“ бе върнато в прокуратурата за отстраняване на нарушения, след което бе поето от зам.-председателя на СГС Петя Крънчева.

На бившия директор на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев му е повдигнато обвинение за престъпление по служба в периода от 24 октомври 2006 г. до 2007 г. основно за процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП), от които са настъпили значителни вредни последици. Обвинението му бе повдигнато на 8 февруари 2012 г.

#СГС #Софийски градски съд #Емил Георгиев #Бойко Георгиев #Гражданско сдружение „Инфраструктурни обекти“ #„Инмат“ #„Биндер“ #Републиканска пътна инфраструктура #Веселин Георгиев #Петя Крънчева #Георги Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници