Путин щял да дойде в България през декември

Путин щял да дойде в България през декември
Владимир Путин отложи за 3 декември посещението си в Анкара, което бе планирано за 14 и 15 октомври. От началото на ноември за декември е преместена и визитата му в Индия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин е отложил с месец посещението си в България.

Според предварителната информация той трябваше да пристигне в страната на 9 ноември за подписването за „Южен поток“.

Освен това руският държавен глава трябваше да направи заедно с Бойко Борисов първата символична копка в Провадия, където се очаква да излиза тръбата на българска територия.

Визитата бе обявена от българския министър-председател, но не е потвърдена от руската страна, а се обсъжда и вариант за посещение на президента Росен Плевнелиев в Москва.

Вестник „Стандарт“ твърди, позовавайки се на собствени източници, че Владимир Путин ще дойде в България през декември, като точната дата за визитата му не е определена. Най-вероятно е това да стане след визитата му в Турция в началото на декември.

Промяната на посещението не е заради липса на готовност на българската страна, твърдят източниците на вестник „Стандарт“.

Владимир Путин отложи за 3 декември посещението си в Анкара, което бе планирано за 14 и 15 октомври. От началото на ноември за декември е преместена и визитата му в Индия.

Преди седмица Кремъл опроверга твърденията, че руският президент страда от проблеми в гърба, заради които са били отложени негови посещения в чужбина и които може да изискват операция.

#вестник „Стандарт“ #„Южен поток“ #Индия #Турция #Президент на България #Росен Плевнелиев #премиер на България #Бойко Борисов #България #Русия #президент на Русия #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници