Топастрологът Гал Сасон за 2023-а: Иде година на съдбоносни събития и грандиозни промени

Топастрологът Гал Сасон за 2023-а:  Иде година на съдбоносни събития и грандиозни промени
Стоп кадър/НОВА/На кафе
A A+ A++ A

Очаква ни година на съдбоносни събития. Това гласи прогнозата на Гал Сасон за 2023 г. Сасон е човек с дълбоки познания в астрологията, кабалата, източните духовни и мистични практики, нумерологията, митологията и психологията. Прогнозите му са едни от най-четените в света, тъй като обикновено се сбъдват. Сиела пусна неотдавна най-новата книга на Гал Сасон - "Астрологична прогноза 2023: Да минем по моста".

В нея се казва, че началото и краят на 2023 г. са белязани от ретроградността на Меркурий и Марс. Предстоят грандиозни транзити на тежките планети Плутон и Сатурн, обикновено свързвани с порастване по трудния начин.

Задават се енергийно сложни периоди, интензивни лунации и т.н. Щом горе се променят архетипите, долу сме в преход. Поемаме по мост над бурни води: вълнения на хора, огъване на граници и пропукване на стереотипи, промяна на ценности и идеи. Трансформация, категоричен е Сасон.

Първите две части на книгата представят общата картина, духа и тенденциите на 2023-та. В Първа част ще намерите списък с важните дати за всеки месец, а във Втора – подробно описание на основните астротенденции за годината. В Трета част те са конкретизирани за 12-те зодиакални знака. Всеки обзор на основните насоки, опорни точки и тенденции в движението на планетите е трансформиран в съвети и препоръки за здравето, взаимоотношенията и връзките, кариерата, личностното израстване.

Преди времетой Гал Сасон беше гост предаването на Гала по Нова тв „На кафе”. В него той даде подробности около прогнозите си за идната година.

„През 2023-а се очакват големи промени на небето, които ще се отразят и на земята. Господарят на трансформацията Плутон преминава във Водолей, след като от 2008-а досега пребивава в Козирог, провокирайки Голямата рецесия. Тъй като управлява инвестициите и финансовите институции, той отново заплашва със сериозни финансови и икономически предизвикателства през 2023-2024 г. Господарят на кармата Сатурн, комуто дължим идеята за наследствените проклятия (не е учудващо, след като е изял собствените си деца), напуска Водолей, за да скочи в безбрежните води на Риби (потопи и засуха), както прави веднъж на всеки 30 години с всеки зодиакален знак. Всички тези променящи се архетипи подсказват, че 2023-та е мост над бурни води: вълнения на хора и граници, ценности и идеи, тласкащи към промяна, в това число геополитическите системи“, каза астрологът.

„През 2023-а има няколко трудни енергийно периода, които биха могли да променят живота на мнозина. Първият е през март, когато Сатурн преминава в Риби (имунната система), а Плутон – във Водолей (общности, революции). Пълнолунието на 7 март – деня, в който Сатурн сменя знака си, може да се окаже повратен момент с последици за здравеопазването (нов вирус, мутация, замърсител), религиозен фанатизъм, проблеми в работата и бита, но и пробив в медицината. Да не забравяме класическото предупреждение да се пазим от мартенските иди, защото на този ден Слънцето, Меркурий и Нептун образуват съвпад в Риби. Подобно на трите вещици от „Макбет“, те могат да се проявят като проблеми с имунната система, измами, илюзии и объркване. Само две седмици по-късно Плутон преминава във Водолей. Последния път по време на въпросния транзит избухва Френската революция и се създава американската конституция“, прогнозира Сасон.

Деликатни са и периодите на затъмненията (20 април – 5 май и 14-28 октомври). Чувствителен период е също 23 август – 5 септември, когато ще станем свидетели на ретроградната комбина, включваща Меркурий, Венера, Хирон, Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон и Уран. „С две думи, през идната година се очакват астрологични задръствания“, категоричен е прочутият астролог.

Според него числото на 2023 г. ще бъде 7. „Това е чудесно, защото редица традиции по света смятат седмицата за свещено число. Имаме 7 тайнства, 7 чакри, 7 обиколки на Кааба в Мека, 7 дни в седмицата, 7 морета и континента, да не говорим за израза „щастливата седморка“. Списъкът с благоприятните аспекти на 7 е безкраен, а в кабалистичното Дърво на живота 7-ата сфера се нарича Вечност. Какво означава това? Въпреки всички трудности и изпитания 2023-та носи в себе си и цифров маяк, който ще осветява пътя ни, когато преминаваме по моста като отделни индивиди и като общество“, обобщава Сасон.

Гал Сасон е световноизвестен астролог и учител по кабала – древното юдейско мистично познание. Преподава в Юдаисткия университет в Лос Анджелис, писател е и лицензиран астролог. Сасон е дълбоко свързан с България и в края на всяка година пристига у нас, за да изнася семинари и да представя прогнозите си за следващите 12 месеца. Връзката му с нашата страна идва от неговата баба, която е била родом от Варна.

#Гал Сасон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »