Григор Димитров с нов треньор

Григор Димитров с нов треньор
Най-добрият български тенисист Григор Димитров смени треньора си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров има нов треньор, след като замени Патрик Муратоглу с Жан-Франсоа Башело.

Башело е бивш професионален тенисист, достигал до № 134 в ранглистата и приключил кариерата си през 2007 година, пише tenniskafe.com, цитиран от Би Ти Ви.

Работил е две години за Френската тенис федерация като част от екипа, организиращ Мастърса в Париж, а след това се присъединява към академията на Патрик Муратоглу.

От септември месец – началото на „Азиатското турне“ или турнирите в Банкок, Пекин и Шанхай – Димитров и Башело са започнали съвместна работа с уговорката в началото на 2013 г., на базата на постигнатите резултати и напредък в играта, да се прецени дали ще продължат заедно или хасковлията ще търси нов треньор.

„Знаем, че в момента средната възраст в Топ 100 на света е много висока, но Григор има потенциал бързо да влезе в Топ 30 на света и оттам нататък пътят му за големите турнири е отворен. Очевидно е, че притежава качества да бъде в Топ 10“, коментира Жан-Франсоа Башело пред tenniskafe.com.

„В момента най-добрите тенисисти, намиращи се на върха на световния тенис, играят от основната линия. Ключът към успеха им е да вземат бързо топката, но това е лесно да се каже и трудно да се изпълни. Григор притежава качествата. Трябва да постигне едно постоянство и интензитет в играта си“, посочва треньорът.

Патрик Муратоглу е предпочел да работи като постоянен треньор на Серина Уилямс и да не придружава Гришо по турнирите.

В крайна сметка Жан-Франсоа Башело заема неговото място и вече пет поредни турнира е неизменно до хасковлията – Банкок, Токио, Шанхай и Базел, а освен това е с него и на Мастърса в Париж.

#България #Григор Димитров #тенис #Патрик Муратоглу #треньор #Банкок #Пекин #Шанхай #Париж #Серина Уилямс #Базел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »