В Карлово разпределиха даренията за пострадалите от наводненията семейства

В Карлово разпределиха даренията за пострадалите от наводненията семейства
A A+ A++ A

Общинският съвет на Карлово разпредели от дарителската сметка 234 хил. лева и 1063 електроуреда на пострадали семейства от наводнените на 2 септември села. Това се случи на извънредно заседание на съветниците по предложение на Обществения съвет.

По волята на дарителите от тази сума 28 613 лв. са за собственици на пострадали имоти в с. Каравелово, 6619 лв. за собственици на пострадали имоти в с. Богдан, 2000 лв. за ремонт на сградата на детската градина в с. Каравелово, по 250 лв. за собственици на пострадали имоти в с. Слатина и по 200 лв. за собственици на пострадали имоти в с. Войнягово.

Съгласно решението на Общинския съвет собствениците на 141 имота от група 5 - наводнени дворове, стопански постройки и разрушени огради, ще получат по 1333 лв.

Съветниците одобриха и приемане на дарение от Цветан Луканов, представител на производител на домакински електроуреди. То е на стойност 154 635 хиляди лева и представлява 585 нови електроуреди - хладилници, перални машини и електрически готварски печки.

#Карлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »