Бащата на убития Мариян: Аз пръв ще целуна Опиц, като излезе

Бащата на убития Мариян: Аз пръв ще целуна Опиц, като излезе
Осъденият на пет години затвор иконописец Йордан Опиц. Снимка: TV7
A A+ A++ A

Бащата на 25-годишния Мариян Янчев, който бе застрелян от иконописеца Йордан Опиц, иска да застане лице в лице с убиеца на сина си.

В първото си интервю пред медия Виктор Янчев твърди, че няма справедливост, а към Опиц изпитва единствено съжаление.

Владимир Миндов, пред чиито очи е извършено убийството на приятеля му, твърди, че двамата не са отивали да крадат в кооперацията на Опиц.

„Говоря си със снимката му вече пет години“, така започва разказа си пред Дарик радио бащата на Мариян – Виктор, който смята, че Йордан Опиц е нещастен човек.

„Той си е ловец човек и го убива директно. Ако му е направил нещо, той обаче нищо не му е направил. Решил е, че трябва да убие, без значение дали ще е синът ми. Той е решил, че трябва да го убие. За мен този човек е лош. Аз изпитвам към него съжаление, съжаление към човек, който е много долен и лош. Този човек е нещастен вътре в душата си. Никога не съм давал интервюта, това е първото и знаете ли защо, защото виновният дава интервюта. Аз не знам да съм виновен. Моето дете го няма, има един убиец, който е тарикат и се прави на интересен“, коментира бащата на убитото момче.

Какво са правили Мариян и приятелят му Владимир в блока на Опиц през февруари 2007 г. и как се стига до фаталния изстрел, разказва Владимир Миндов.

„Минавахме през центъра и той искаше да отидем до негов познат. Попаднахме в една кооперация, в която не бяхме сигурни дали живее... Бяхме между стълбището, когато си тръгвахме, един млад човек ни попита кой търсим и видяхме, че пред блока има много хора, видях и мъж с пистолет... Мариян скочи през прозореца и човека с пистолета стреля по него, после ме хвана мен на пощенската кутия, удари ме с пистолета в главата и каза: „Твоят приятел го убих, ще убия и тебе, наркомани... Добре, че не бях с пушката. Щях да ви направя на кайма“, обяснява случката Владимир.

Бащата на убития Мариян – Виктор Янчев, смята, че няма справедливост: „Когато излезе от затвора Йордан Опиц, аз ще го целуна първи“.

Йордан Опиц е осъден на пет години затвор от Върховния касационен съд. Осъден е и да плати обезщетение на близките на Мариян, но те няма да получат такова.

Причината е, че близо шест месеца след убийството Опиц е ипотекирал имуществото си.

#Мариян Янчев #Йордан Опиц #иконописец #убийство #затвор #Върховния касационен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници