Повече полицаи ще вардят за джигити, друсани и пияни по празниците

Повече полицаи ще вардят за джигити, друсани и пияни по празниците
Pixabay
A A+ A++ A

От петък до 3 януари в цялата страна ще има повече пътни полицаи, за да подпомагат движението. Това каза на пресконференция Мария Ботева от Националната полиция. Тя посочи, че целта е да няма задръствания или инциденти.

Към курортите и граничните пунктове се очаква засилен трафик, посочи Ботева. През почивните дни продължава и традиционната контролна дейност. Униформените ще следят за нарушения на скоростта, употреба на алкохол и наркотици. Няколкостотин камери и устройства за тестване срещу алкохол и наркотици ще бъдат изкарани на пътя.

Пътните полицаи ще следят и за неправилни маневри или каране в аварийната лента.

Миналата година в дните около празниците са съставени над 40 000 документа за нарушения. По пътищата са станали близо 180 катастрофи. 18 души са загинали. Основната причина е неправилна реакция от страна на водача.

Емил Ангелов от дирекцията по контрол на общоопасните средства посочи, че започват засилени мерки при пиротехниката. Ще има контрол по продажбите и забрана за използване на пиротехника на обществени места. Най-често наранявания от пиратки стават след употреба на алкохол. Първи резултати от проверките тази година се очакват след Коледа. Около коледните празници миналата година са установени 22 нарушения. Наказанията по закон са от 500 до 2000 лева.

Петър Димитров от столичната полиция посочи, че ще има повече полицаи около молове, авто и жп гари, градинки и паркове. Стриктно ще се следи продажбата на пиротехника, както и колите, извършващи инкасова дейност.

Източник: БТА


#Пътна полиция #Коледните и Новогодишните празници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »