Лукойл внесе в хазната 90 млн.лв. авансов данък

Лукойл внесе в хазната 90 млн.лв. авансов данък
A A+ A++ A

Авансов данък в размер на 90 милиона лева е превел „Лукойл“ в държавния бюджет на България, съобщи вицепремиерът Христо Алексиев. Той поясни, че това представлява данък общ доход, както и 73 милиона във връзка с регламента със свръхпечалбите.

Алексиев припомни, че през миналата седмица компанията е взела решение на Надзорния съвет да премести цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България. От тук нататък „Лукойл“ ще плаща данъците си в България, каза Христо Алексиев.

„Тези 90 милиона, като размер и като сума, са повече от данъците, които 20 години назад „Лукойл“ е платил до момента на държавата. Може би виждате, че към момента горивата, например А-95 е от порядъка на 2,70 – т.е. от месец август, откакто започна работата на служебното правителство, до момента горивата са спаднали с около 60-70 стотинки.

От една страна мислим, че „Лукойл“ трябва да плаща всички данъци в България, от друга страна обаче ще направим всичко възможно цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Т.е. трябва да се работи и в двете посоки – държавата да получава както данъците си тук от „Лукойл“, така и цените на горивата да вървят още надолу. Това е наша приоритетна политика“, каза министърът, цитиран от БНР.

#"Лукойл България #Лукойл #"Лукойл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"