ИТН на Слави се отметна от обещаното, вече получават пълната субсидия от 8 лева, вместо 1

ИТН на Слави се отметна от обещаното, вече получават пълната субсидия от 8 лева, вместо 1
A A+ A++ A

Партията на Слави Трифонов, който чрез референдум поиска партийната субсидия да бъде намалена осем път – от 8 на 1 лв. на глас, се отметна от собствената си позиция и вече е започнала да получава парите си в пълен размер. Така за периода октомври – декември 2022 г по банковата сметка на Има такъв народ държавата е превела 191 616 лв., т.е. по 8 лева на получен глас на последните парламентарни избори, пише „24 часа“.

Дали това е знак, че ИТН е закъсала финансово и има нужда от свеж ресурс, за да функционира нормално, не е ясно.

Държавните пари се превеждат на партиите, които според закона имат право на субсидии, на четири вноски годишно. Така ИТН ще очаква още три превода по 191 616 лева, ако няма предсрочен вот.

До този момент ИТН бе единствената партия, която уважаваше народната вола, тъй като на референдума българите подкрепиха идеята за намаляване на субсидията на 1 лв за получен глас. Така от началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лева.

Според Mediapool партията на Слави Трифонов винаги е подавала предварително заявление, че желае да получи субсидия до размера на 1 лев за получен глас и толкова са били превеждани от държавата. След изборния неуспех такава декларация не е била подадена и държавата е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и интереси до КПКОНПИ. Той дълго време не реагира на темата, докато накрая излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил.

"Този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона", коментира тогава Слави Трифонов.

#ИТН #Има такъв народ #Слави Трифонов #субсидия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"