Пак червен код в Кърджали заради пороен дъжд и вятър

Пак червен код в Кърджали заради пороен дъжд и вятър
Времето е много опасно при червен код, предупреждават синоптиците. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Червен код е обявен в област Кърджали за втори пореден ден заради поройни дъждове и бурен вятър, съобщиха от Националния институт за метеорология и хидрология към БАН.

Времето е много опасно при червен код, предупреждават синоптиците. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта.

Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки, съветват метеоролозите.

В 7 области на Южна и Североизточна България е обявен оранжев код заради очаквани интензивни валежи от дъжд.

Кодът е в сила за областите Благоевград, Смолян, Хасково, Шумен, Разград, Силистра и Добрич, като валежите ще бъдат придружени от силен вятър в Смолян, Добрич и Силистра.

Жълт код заради силен вятър е обявен в 4 области – Сливен, Ямбол, Варна и Бургас. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

В понеделник над страната ще се задържи облачно и дъждовно. В Източна България ще остане ветровито - с умерен до силен вятър от юг-югозапад.

В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, значителни в Родопите. Вятърът ще е силен от югозапад.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще продължи да духа умерен и силен южен вятър.

#Кърджали #червен код #оранжев код #зелен код #НИМХ #БАН #прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"