Ловно куче бе нарочно прегазено от шофьор на джип край Созопол

Ловно куче бе нарочно прегазено от шофьор на джип край Созопол
A A+ A++ A

Полицаи от Созопол и Бургас издирват собственикът на джип по брутални кадри от видеозапис, на които се вижда как колата гази ловно куче в село Габър.

Пред Нова телевизия стопанинът на четириногото Димитър Трънков уточни, че това се случило в 5:40 часа сутринта на 10 декември и по думите му става въпрос за брутално убийство.

Тогава той излязъл на лов със своите кучета. Едното обаче се откъсва от повода и се затичва към автомобила, разказва кореспондентът Цеца Алексова.

„Кучето хукна да бяга към една кола, която караше много силно. Идваше от посока Зидарово. Настигна го, смачка кучето и избяга“, заяви Димитър Трънков.

Кучетата му са регистрирани и са добре обучени.

„Нашите полицейски служители се отнесоха много отговорно. Директорът на ОД на МВР Бургас Калоян Калоянов също се отзова. Води се следствие“, добавя той.

„Вместо да запази кучето, той по престъпен начин го настигна и избяга. Надявам се да бъде осъден по най-бързия начин, след като бъде разкрит и да си понесе наказанието“, каза още собственикът на ловното куче.

„Има добро законодателство. Надявам се органите да си свършат работата и той да си понесе наказанието с пълна сила”, каза пък Маргарита Пеева, „Animal SOS-Burgas”.

От полицията в Бургас казаха пред Нова телевизия, че са проучили всички автомобили от тази марка и модел на територията на областта. Такива са 25 коли, проверяват се една по една. Започва специална работа със собствениците.

#Созопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"