Исус е бил извънземен?

Исус е бил извънземен?
A A+ A++ A

Исус Христос е бил извънземен, убедени са уфолози и никой не може да ги убеди в противното.

Те дават за пример както цитати от Библията, така и стенописи от различни черкви, като на преден план са прочутите рисунки в българска черква, където Спасителя е изобразен сякаш го изстрелват с ракета.

Става въпрос за прочутите рисунки в малката черква "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в село Добърско край Разлог. А най-любопитната от тях е свързана със слизането на Христос в ада и отварянето на портите на рая за прераждащите се души – тук Спасителя е в нещо, което съвременниците ни определят на ракета. Най-добре това се вижда на друга икона - "Преображение Христово", която показва Исус във вече изстреляна ракета, пише "Телеграф".

Фон Деникен

Тези два български стенописа получиха световна известност още през 70-те години на миналия век, когато швейцарският изследовател и уфолог Ерих фон Деникен ги даде за пример в книгата си, а после и ги показа в култовия си филм по нея "Спомени от бъдещето". Той задава само въпроса защо изографисаният преди 400 години (най-вероятно през 1614 г.) Христос е в подобие на космически кораб, обграден в пламъци, на фона на ясно очертаваща се стратосфера и космическо пространство. И това се случва векове преди съвременната наука да стигне до идеята за космическите полети. Откакто Фон Деникен ги показа, в черквата се тълпят космонавти, физици, всякакви изследователи и обикновени хора и никой не може да даде друго обяснение за рисунките освен ракета. Официалната църква обаче е категорична и казва, че тези стенописи са си напълно по източноправославния канон и показват силата и мисията на Спасителя.

Звезда

Привържениците на теорията, че още от древни времена човекът е контактувал с пришълци от други светове, твърдят как всъщност Христос си е типичен извънземен. А библейската Витлеемска звезда е извънземен кораб. Тя се движела противно на правилата за небесни тела от север на юг, което означава, че е или астероид със странна траектория, или кораб.

Йоан Златоуст казва, че всъщност Витлеемската звезда имала и невидима сила, която да покаже пътя на влъхвите до Младенеца. Нещо като джипиес, превеждат го на съвременен език привържениците на палеоконтакта.

Има варианти и за това какво е било непорочното зачатие. Най-популярната теория, харесвана от уфолозите, е как Дева Мария всъщност е претърпяла нещо като инвитро процедура, за да се смесят извънземните гени с човешките и да се донесе нов морал. А и всичките чудеса, които Христос прави - възкресяване на мъртъвци, лекуване на тежко болни, превръщането на вода във вино и т.н., много по-лесно могат да се обяснят с технологиите на извънземна цивилизация, твърдят уфолозите.

Анунаки

Има и такива теории, които смятат Христос за хибрид на анунаките – древните полубогове в шумерския епос, приемани днес от уфолозите за типични извънземни. В този ред на мисли самата Библия се смята за нещо като таен код за връщането на извънземните на нашата планета. И разшифроването й е познание само за силно ограничен кръг от посветени.

Изследователят Грег Прескот заявява: "Възможно е, дори е най-вероятно повече от една група или групи извънземни цивилизации да са оставили своя отпечатък на Земята. Историята на Исус е създадена от църквата като средство за покоряване, контролиране и покоряване на религията и управляващите. Въпреки че определено е възможно да е имало същество със свръхестествени сили, той най-вероятно е бил извънземен или евентуално хибрид на анунаките".

Библията - такава, каквато я познаваме днес, всъщност се появява през 325 г. на Никейския събор. Тогава отпадат много писания като Книгата на Енох, Книгата на юбилеите, Книгата на числата, Книгата на войните на Йехова.

Изследователите казват, че това, което знаем от тези липсващи книги, е как Йехова първоначално е бил богът на отмъщението и гнева. А по-късно става всевластният Господ. И накрая в това повествование са добавени историите за Исус. Последните обаче приличат на сбор от качества и истории на по-раншни богове (или извънземни, както предпочитат да се изразяват уфолозите). Христос се сдобива със свръхестествените сили на богове като Митра, Хор и Озирис.

Наопаки

Прави впечатление на изследователите, че Библията сякаш е написана в един подреден обратен астрологичен ред, докато читателят се движи през прецесията на равноденствията, което обяснява и обратния ред на астрологичните знаци. Например, когато израилтяните превръщат в идол Златния телец и Мойсей отива в планината - това символизира епохата на Телеца. После, когато Мойсей надува рога на овена, това символизира епохата на Овена. Когато Исус нахранва масите с две риби, това символизира епохата на Рибите. А след това, когато Исус каза да следваме човека, носещ стомната с вода - това символизира епохата на Водолея, за която все още астролозите спорят дали е настъпила.

#Исус #извънземен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"