Украински избирател демонстративно изяде бюлетините си

Украински избирател демонстративно изяде бюлетините си
Гражданите на Украйна гласуват на 450 депутати на парламентарните избори в страната в неделя. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украински избирател изяде бюлетините си в една от секциите в 134-ти избирателен район, съобщи пресслужбата на Комитета на украинските избиратели в Одеска област.

По данни на наблюдателите от Комитета мъж на около 50-годишна възраст излязъл от кабината за гласуване, след което се доближил до урната.

Вместо да пусне там и своята бюлетина, постлал найлонов плик със символиката на един от кандидатите, поставил върху него своите бюлетини и започнал да ги яде пред смаяните погледи на членовете на комисията, пише вестник „Взгляд", цитиран от информационна агенция „Фокус".

В същото време председателят на украинската Централна избирателна комисия Владимир Шаповал отбеляза, че изборите в Украйна протичат нормално.

Гражданите на Украйна гласуват на 450 депутати на парламентарните избори в страната в неделя.

Народните представители ще бъдат избрани за петгодишен мандат, като половината от тях се избират по пропорционална система, а другата половина – в мажоритарни окръзи.

По данни на украинската ЦИК в парламентарните избори ще вземат участие 87 политически партии, обаче само 21 от тях участват в изборите с партийни листи, докато останалите издигат свои кандидати само в едномандатни окръзи.

Според последните социологически проучвания основните конкуренти на изборите са управляващата „Партия на регионите", Обединената опозиция „Баткившчина" и партията УДАР на известния боксьор Виталий Кличко.

#Украйна #парламентарни избори #ЦИК #Виктор Янукович #президент на Украйна #„Партия на регионите" #„Баткившчина" #Юлия Тимошенко #Виталий Кличко #партия УДАР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници