Чужди медии: Пентагонът получава стотици сигнали за НЛО

Чужди медии: Пентагонът получава стотици сигнали за НЛО
A A+ A++ A

Новата служба на Пентагона, създадена за проследяване на съобщения за неидентифицирани летящи обекти, е получила "няколкостотин" нови съобщения - но според служители на агенцията досега няма доказателства за извънземен живот, предаде БГНЕС, позовавайки се на Euronews.

Службата за разрешаване на аномалии във всички области (AARO) е създадена през юли и отговаря не само за проследяването на неидентифицирани обекти в небето, но и под водата или в космоса - или потенциално за обект, който има способността да се движи от една област в друга.

Службата е създадена след повече от година внимание към неидентифицираните летящи обекти, които военните пилоти са наблюдавали, но понякога не са искали да докладват поради страх от заклеймяване.

Разузнавателните служби на САЩ заявиха, че между 2004 г. и 2021 г. е имало 144 такива срещи, като 80 от тях са били заснети от множество сензори.

Оттогава "имаме много повече докладвания", каза директорът на службата за аномалии Шон Къркпатрик. Когато бе помолен да определи количеството, Киркпатрик каза "няколкостотин".

До края на годината се очаква актуализиран доклад с конкретни данни за новите доклади.

Новата служба е създадена не само, за да проучи въпроса дали има извънземен живот, но и поради риска за сигурността, който представляват толкова многото срещи с непознати летящи обекти от страна на военни обекти или военни самолети.

През май Конгресът проведе първото си изслушване по темата от повече от половин век насам, като множество членове изразиха загриженост, че независимо дали обектите са извънземни или потенциално нова технология, летяща от Китай, Русия или друг възможен противник, те създават риск за сигурността.

Досега "не сме видели нищо, което да ни накара да смятаме, че някой от обектите е с извънземен произход", заяви Роналд Мултри, заместник-министър на отбраната по въпросите на разузнаването и сигурността. "Всяка неоторизирана система в нашето въздушно пространство считаме за заплаха за безопасността".

Службата също така работи по начини за подобряване на способността си да идентифицира непознати обекти, например чрез повторно калибриране на сензорите, които може да са фокусирани само върху познати противникови самолети или сигнатури на дронове, каза Мултри.

Една от причините за стотиците допълнително постъпили доклади може да е разяснителната работа, която службата е провела, за да дестигматизира докладването на потенциални срещи. Всяка служба също така е установила свои собствени процедури за докладване, заявиха от Пентагона.

Освен неидентифицираните обекти, има и много нови технологии - като бъдещите бомбардировачи и изтребители стелт, безпилотни самолети и хиперзвукови ракети, които се разработват както от САЩ, така и от Китай - които могат да бъдат сбъркани с НЛО.

Според официални лица новата служба координира действията си с Пентагона и разузнавателната общност на САЩ, за да получи сигнатури на американските технологии, за да изключи тези самолети или безпилотни летателни апарати.


#Пентагонът #НЛО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"