Хърватия и Мароко в люта битка днес за третото място в Катар

Хърватия и Мароко в люта битка днес за третото място в Катар
A A+ A++ A

Вспорта мачовете за трето място често са сред най-трудните за състезателите заради разочарованието от пропусната възможност да са на финал. Двубоят между Хърватия и Мароко на световното първенство по футбол в Катар вероятно е малко по-различен.

И двата отбора не бяха сред големите фаворити преди началото, така че достигането им до това ниво е голям успех. Особено за състава на Мароко, който отвори нова глава в историята на африканския футбол.

Мачът за третото място е днес в 17.00 часа.

Воденият от Уалид Реграги отбор се надява да завърши с победа забележителното си представяне. "Искаше ни се нещата да се развият по различен начин и да бъдем на финала, но има още един мач и е добре да завършим на подиума. Знаем, че Хърватия също иска да завърши на трето място, така че ще бъде хубаво. Физически няма да е разходка в парка, имаха един почивен ден повече от нас", каза селекционерът на мароканците.

"Преди полуфинала беше различно, защото емоциите бяха вдигнати до най-високо ниво. Въпреки поражението, футболистите ми имат апетита за още една победа. Да завършиш трети не е като да завършиш четвърти, искаме да занесем медала у дома".

Реграги потвърди, че капитанът Ромен Саис няма да играе, като призна, че за полуфинала с Франция е предприел риск, тъй като футболистът не е бил напълно възстановен. "Рискът не беше успешен. Идеята беше, че той е лидерът на терена и искахме той да води отбора в борбата с Франция. Да, истина е, че натискаме до максимума нашите футболисти и в събота ще бъде отново така. Но няма друг начин - играем за победа".

На въпрос какво следва за него и за отбора от 2023-а година, той отговори: "След мача ще мислим за бъдещето. От понеделник нататък нашият отбор ще има различен статут. Повярвайте ми, отборът го чака прекрасно бъдеще, защото са добри футболисти". Реграги даде знак, че може да направи промени в състава си.

Колегата му Златко Далич оцени високо важността на двубоя и също отвори вратата за промени.

"Мачът в събота е голям финал за нас, ще се борим за медал. Хърватия ще свърши чудесна работа, ако вземе бронза. Но имаме проблеми с играчите. Гвардиол получи обезболяваща инжекция преди мача с Аржентина, имаше проблеми с крака. Брозович също се почувства зле. Да видим - в събота ще ни трябват всички футболисти. Тези, които имат проблеми, няма да играят. Възможни са промени в състава".

"Трябва да се подготвим по най-добрия начин. Ще бъде нещо голямо, ако вземем бронза. Ще бъде супер. Ще направим всичко, за да победим", добави Далич.

В полуфиналите воденият от него отбор отстъпи срещу Аржентина.

Хърватия и Мароко вече играха на световното, като завършиха при нулево равенство в групите.




#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"