Спират тирове още от Хасково, за да не задръстват "Дунав мост" при Русе

Спират тирове още от Хасково, за да не задръстват "Дунав мост" при Русе
Стоп кадър/НОВА - архив
A A+ A++ A

Започват да спират тежкотоварни автомобили още в област Хасково, за да не се получават задръствания в района на "Дунав мост" при Русе. Това обявиха днес представители на три министерства на брифинг на граничния пункт, предаде БГНЕС.

Вече два дни тировете биват спирани в областите Велико Търново и Стара Загора, като предстои разширяване на периметъра до регионите на Ловеч, Плевен, Шумен и Хасково, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. От министерството на транспорта пък заявиха, че за първи път се работи и по стратегия за изграждане на буферни паркинги.

Мерки за справяне със затрудненията в трафика около Дунав мост обяви и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Шушков. По думите му, те са поели ангажимент да започнат проектиране за разширяване на булевард „България" в Русе, както и за извършване на частичен ремонт на критични участъци. Той съобщи също, че през януари ще бъде обявена и обществена поръчка за рехабилитация на моста, което също може да доведе до облекчаване на трафика. Ако процедурите вървят по план, може да се очаква ремонтът да започне през лятото на следващата година.


#тирове #"Дунав мост" #задръстване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"