Биячът бизнесмен Симо Касабов, пребил жена си с тенис ракета, остава в ареста

Биячът бизнесмен Симо Касабов, пребил жена си с тенис ракета, остава в ареста
Радио Пловдив, Емил Костов
A A+ A++ A

Пребитата от съпруга си жена е претърпяла операция, при която й е бил отстранен далакът. Според последната информация от болницата тя е в стабилно състояние. А Пловдивският районен съд остави за постоянно в ареста мъжа й - известния пловдивски бизнесмен Симо Касабов.

Припомняме, че 44-годишен мъж преби жена си с ракета за тенис. Съпругата успяла да избяга от апартамента, нейни приятелки я откарали в болница. Вследствие на побоя е получила множество тежки наранявания, от които спукан далак.

"Само господ я е спасил. Имала е вътрешен кръвоизлив от спукания далак и е успяла да стигне до болницата. Има множество хематоми, спукано тъпанче и две спукани ребра. Установили сме го в дълъг период от време. Свидетелите също говорят за системност. От 2002 г. имат брак, още преди това имало побои и кавги", съобщи прокурорът по делото за побоя Атанас Илиев.

А съдът в Пловдив реши да остави за постоянно в ареста известния пловдивски бизнесмен Симо Касабов, който е обвинен за жестокия побой над съпругата си. Ако в хода на процеса бъде доказана вината му, го грози затвор от 3 до 15 години. Днешното решение подлежи на обжалване.

Тежко остава състоянието на 44-годишната жена, предаде БНТ.

"Иззета е тенис ракетата, с която е бита съпругата на бизнесмена", каза Илиев.

Множество пъти жената е била заключвана. Лишавана е от възможност за всякакви социални контакти. Не й е било позволявано да работи и сама да се издържа.

Адвокатът на бизнесмена заяви, че той не е осъждан, единствен осигурява доход в семейството си и поиска домашен арест, за да може Касабов да се грижи за децата си.

От защитата заявиха, че ако бъде направен разпит на децата, могат да се появят нови обстоятелства по делото, а не да се разчита само на свидетелствата на близките приятелки на пострадалата.


#Симо Касабов #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »