Украйна избира нов парламент

Украйна избира нов парламент
Гражданите на Украйна гласуват на 450 депутати на парламентарните избори в страната в неделя. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданите на Украйна гласуват на 450 депутати на парламентарните избори в страната в неделя.

Народните представители ще бъдат избрани за петгодишен мандат, като половината от тях се избират по пропорционална система, а другата половина – в мажоритарни окръзи, предаде информационна агенция „Фокус", позовавайки се на РИА „Новости".

Секциите ще работят от 8:00 часа до 20:00 часа местно време.

По данни на украинската ЦИК в парламентарните избори ще вземат участие 87 политически партии, обаче само 21 от тях участват в изборите с партийни листи, докато останалите издигат свои кандидати само в едномандатни окръзи.

Според последните социологически проучвания основните конкуренти на изборите са управляващата „Партия на регионите", Обединената опозиция „Баткившчина" и партията УДАР на известния боксьор Виталий Кличко.

Бившият премиер на Украйна и опозиционен лидер Юлия Тимошенко призова украинците да участват в гласуването на парламентарните избори, тъй като според нея високата избирателна активност ще намали равнището на фалшификациите.

„Само слепите и глухите могат да определят тези избори като честни и справедливи, независимо от това, кой ще победи в тях," коментира Юлия Тимошенко.

#Украйна #парламентарни избори #Виктор Янукович #президент на Украйна #Юлия Тимошенко #„Партия на регионите" #„Баткившчина" #Виталий Кличко #партия УДАР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници