Изверги нахлуха в дома на клетник, рязаха му пръстите с ножица и го биха с лопата заради 650 лева

Изверги нахлуха в дома на клетник, рязаха му пръстите с ножица и го биха с лопата заради 650 лева
A A+ A++ A

59-годишният Светослав Светославов е жестоко пребит у дома си с лопата и юмруци в главата, за да даде последните си спестявания. Нападателите му взели 650 лева, а мъжът е настанен в болница. Пред Нова телевизия той сподели, че се чувства добре, но има болки в главата.

Пребитият Светослав живее в крайна къща в монтанското село Септемврийци. Той е със счупен череп и множество наранявания, нанесени му от трима маскирани мъже, които нахлули в дома му, за да търсят пари.

„Започна да се чука силно по прозореца в стаята, където спя. Докато се обуя и да отворя, вече единият беше с лопата пред мен и ме удари по лявото ухо. Другите двама веднага след това ме подхванаха. Искаха пари. Първо им дадох едни, които ми ги беше дала съседката. Бях ги оставил до телевизора“, разказва 59-годишният мъж.

„Казаха, че не са това парите. Имал съм повече. Дадох им едни петолевки, които държах в буркан. Не били това. Помислих си, че знаят за рентата. Дадох им 400 лева. Продължиха да ме бият, защото съм имал много повече“, добавя той.

По думите му нападателите започнали да режат с ножица пръстите му. Палецът и показалецът са отрязани, споделя Светослав.

„Обърнаха леглото. Предупредиха ме, че ако изляза след тях – ще се върнат и ще ме довършат”, посочва Светослав.

„Взеха ми и бирата, и картата от телефона“, добавя той.

На въпросът какво наказание трябва за биячите, мъжът отговори, че това не са хора. „Опит за убийство е“, добави той.

Трима души са задържани, съобщиха от полицията в Монтана. Ще им бъде повдигнато обвинение. Те са от същото село Септемврийци. У тях са намерени откраднатите пари и други веществени доказателства.

„Много са разказите за пребитите, а са малко осъдените. Гледайки този репортаж, съм сигурен, че имаме нужда от повече и то от пълни затвори“, коментира водещият на „Здравей, България“ по Нова тв Виктор Николаев.

„Най-страшното е, че започваме да свикваме, че това е нещо нормално. Би следвало да виждаме лицата на мъчителите, на мъчителите, на биячите, убийците много по-често и в никакъв случай в репортажи за освободени под гаранция. Очакваме справедливи наказания“, добави той.

#побой #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"