Кедъра за Катар 2022: Футболът се превърна изцяло в бизнес (ВИДЕО)

Кедъра за Катар 2022: Футболът се превърна изцяло в бизнес (ВИДЕО)
Фейсбук/Камен Алипиев
A A+ A++ A

"Сеп Блатер е изключително компрометиран тип, но все пак остави някаква позитивна следа в цялата история с даването на домакинство на световното първенство на Катар. Тя е свързана с всичките програми за развитие на футбола в страните, които досега не са били футболни. Всички доказателства за неговата корумпираност са налице и продължават да трупат негативен имидж върху световния футбол", каза известният спортен журналист и инфлуенсър Камен Алипиев-Кедъра в предаването (О)позиция.

"Футболът се превърна изцяло в бизнес - всичко се върти около парите. Самият факт, че толкова големи звезди са докарани по стадионите на Катар срещу немалки суми пари, го доказва. И е много хубаво да бъде лъскаво, въпросът е, че милиардите футболни запалянковци, които на практика инвестират в световния футбол, вместо да са главните герои, в един момент се оказват хора, които са съучастници в една измама. Някак всички разследвания за загинали и тежко контузени работници по строежите в Катар за първенството останаха на заден план", смята той.

"Самото първенство започна с рестрикции от страна на ФИФА. В тях се казваше: "Не, вие, европейските отбори, няма да играете с лентата One Love", "Няма да правите нищо, капитаните ще получават жълти картони". Това успя да изчисти напрежението и в един момент започна да се говори само за футбол. Но никога не трябва тези неща да се делят, защото правата на човека и основните задължения на ръководителите на дадена страна да ги спазват винаги трябва да са на преден план, колкото и да се говори, че спортът не трябва да се смесва с политиката. Политиката и бизнесът диктуват какво се случва на едно световно първенство", каза Кедъра.

"Ако трябва да се направи обобщение - Катар се справи с организацията Мондиал 2022, и с транспорта, и с логистиката, и с прехраната на гости и журналисти. Даже вече изявява мераци за домакинство на олимпийски игри, но това вече ще е наистина твърде голяма хапка", смята Алипиев. Бившият тв журналист похвали БНТ и Нова тв за начина, по който отразяват Мондиал 2022. Той намери и финансово оправдание за букмейкърската рекламна инвазия - правата за световното са много скъпи.

"Франция е най-добрият отбор на това световно първенство и го доказва вече няколко години. Но ми се струва, че накрая така ще се развият нещата, че до титлата ще стигне Аржентина", прогнозира Кедъра.

#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"