ЦСКА на Цецо Ефбета: Легендарният капитан Тодор Янчев се завръща у дома

ЦСКА на Цецо Ефбета: Легендарният капитан Тодор Янчев се завръща у дома
A A+ A++ A

ЦСКА 1948 официално обяви Тодор Янчев като нов старши треньор на отбора. Това ще бъде първи елитен отбор, който бившият халф ще води.

По схемата, по която Любослав Пенев бе анонсиран за нов старши треньор, ЦСКА 1948 анонсира по-рано, че именно Тодор Янчев ще бъде новият наставник на отбора. Във вторник Спортист Своге официално обяви, че той няма да бъде повече старши треньор на „шоколадите“, въпреки че беше представен на 4 декември.

Ето какво написаха ЦСКА 1948:

"Легендарният капитан на ЦСКА от близкото минало – Тодор Янчев, се завръща у дома! Дългогодишният лидер на „армейците“ прие предизвикателството да застане начело на отбора като старши треньор. Янчев проведе финални разговори с ръководството на ЦСКА и подписа договора си в клубния офис, като той и неговият треньорски щаб ще ръководят тима на „червените“ още от първото тренировъчно занимание за новата година.Предстои наставникът да проведе и зимен подготвителен лагер със състава, за да го подготви по най-добрия начин за предстоящите битки от efbet Лига и турнира за Купата на България през пролетния полусезон".

"За 46-годишния специалист това ще бъде първият елитен тим, който ще ръководи като старши треньор. Досега той е бил начело на Царско село, София 2010 и за кратко на Спортист (Своге). Бил е и помощник-треньор в ЦСКА и в казахстанския Кайсар. В кариерата си като помощник-треньор е работил в екип със старши треньор Стойчо Младенов, като двете армейски легенди отново ще имат възможност да си партнират – Янчев като старши треньор на ЦСКА, а Младенов в ролята си на оперативен директор на клуба. Спортен директор на "армейците" пък е бившият съотборник на Янчев в ЦСКА - Кирил Котев".

"Тодор Янчев има над 380 мача във всички турнири с червената фланелка, в които отбелязва над 30 гола. Играе на позицията дефанзивен полузащитник, като се превръща в любимец на феновете със своите лидерски качества, борбеност, себераздаване и принадлежност към червената идея. Дълги години носи капитанската лента на ЦСКА, а в евротурнирите с армейската фланелка изиграва 42 мача, което е абсолютен рекорд в червената история. Полузащитникът е трикратен шампион на България с ЦСКА, както и еднократен носител на Купата и двукратен на Суперкупата на страната. В кариерата си е носил още екипите на родните Нефтохимик и Славия, на турския Трабзонспор, на гръцкия Калитеа и на датския Рандерс. Има и 17 мача за националния отбор на България. Всички в клуба приветстваме обратно у дома големия ни капитан – Тодор Янчев! Добре дошъл! Успех!".

#Тодор Янчев #ЦСКА 1948

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"