Две деца са сред пострадалите при автобусната катастрофа край Свиленград

Две деца са сред пострадалите при автобусната катастрофа край Свиленград
e-svilengrad.com
A A+ A++ A

Първоначалната информация, че сред пострадалите няма деца, се оказа грешна – 2 от четирите, пътували в автобуса деца са били ранени при падането на возилото в крайпътната канавка. Информацията потвърди кметът на Бургас Димитър Николов, който е в постоянен контакт със здравните заведения, където са настанени ранените, предаде Флагман.бг.

19 човека са настанени в болници. В Хасково са приети деветима от пътниците, в Свиленград – четирима, а в Харманли – още шест. Двама от ранените са в по-тежко състояние.

"Шест от пътниците, включително екскурзоводката, са в болницата в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с наранявания, но няма опасност за живота им, според уверенията на директора на болницата. Има още хора, които в момента се диагностицират в спешното отделение", заяви кмтът на Бургас Димитър Николов.

„Разговарях с директора на Спешна помощ, имаме готовност утре сутринта да транспортираме част от пациентите към Бургас. Вече тръгна автобус от Бургас, който да прибере хората без наранявания“, каза градоначлникът.

Първоначална хипотеза за причините за катастрофата е, че пътят е бил хлъзгав заради превалявания и при остър завой, задницата на автобуса е поднесла.



#автобусна катастрофа #Свиленград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"