Жители на наводнените карловски села излизат на протест

Жители на наводнените карловски села излизат на протест
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

Жители на пострадалите от наводнението на 2 септември карловски села Каравелово, Богдан и Слатина излизат утре на протест.

Акцията им ще се проведе от 7 до 8 часа на разклона за село Московец от Подбалканския път, заяви една от нейните организаторки Ани Иванова. Повече от 150 души вече са заявили своето участие в нея. Те планират да спират за по няколко минути движението на моторни превозни средства, докато протестират, съобщава "24 часа".

„С тези свои действия пострадалите от наводнението местни жители искат да изразят своето недоволство срещу бездействието на община Карлово в решаването на проблемите им“, заяви Ани Иванова.

Тя поясни, че и в трите населени места продължава да бъде тежко състоянието на инфраструктурата. Речните корита не се почистени и хората се опасяват, че при нови интензивни валежи пак може да се стигне до голямо наводнение. Проблемът с доставката на безплатни дърва и за трите населени места все още не е решен напълно. Най-сериозен е за жителите на село Богдан. Там 80 семейства са били принудени да си платят за нарязването на дървата, въпреки уверенията на властите, че ще бъде без пари.

„Искаме най-после община Карлово и другите институции да обърнат по-сериозно внимание на проблемите на хората от наводнените села и да заработят по-активно за решаването им“, завърши Ани Иванова.


#протест #наводнени села #Карловско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »