Скандал в ЕП! Белгийските власти задържаха евродепутат по подозрения в корупция

Скандал в ЕП! Белгийските власти задържаха евродепутат по подозрения в корупция
ФБ на Ева Кайли
A A+ A++ A

Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е задържана заради подозрения за корупция. Запечатани са и офисите на асистенти на двама евродепутати.

По данни на белгийските издания "Льо Соар" и "Кнак", става дума за разследване, започнало в средата на юли, на престъпна група, инфилтрирана в Европейския парламент. За нея има подозрение за намеса в политиката на ЕС, както и за корупция от страна на Катар, предава кореспондентът на БНР в Брюксел.

Претърсени са 17 домове, разпитани са 5-има заподозрени, сред които генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини, бившият евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Пиер-Антонио Панцери, както и негов бивш асистент, сега сътрудник на Алианса и съпруг на Ева Кайли.

Самата Кайли е 44-годишна, бивша водеща по гръцката телевизия. Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от същата партия Мария Арена, както и на асистентите на колегата ѝ Марк Тарабела.

След съобщенията за ареста на Ева Кайли председателят на гръцките социалисти от ПАСОК Никос Андрулакис написа в туитър, че тя е изключена от партията.


#евродепутат #задържан #корупция #Ева Кайли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай