Гласуваха в комисия списъка с военната ни помощ за Украйна

Гласуваха в комисия списъка с военната ни помощ за Украйна
МО
A A+ A++ A

Проект на решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, с вносител Министерския съвет, подкрепиха днес на съвместно закрито заседание парламентарните комисии по отбрана и по външна политика, съобщиха депутатите от комисиите след заседанието.

Проекторешението предвижда Народното събрание да разреши пребиваването на до 60 лица от въоръжените сили на Украйна, годишно, за участие в модули за подготовка на бойни санитари на територията на България във връзка с провеждане на Мисията на Европейския съюз за подпомагане на Украйна.

Проектът предвижда още участието на до 50 български военнослужещи за обучение за използването на предоставено в рамките на Мисията на Европейския съюз за подпомагане на Украйна въоръжение и техника, на територията на държави членки на ЕС и/или в България.

Участието на до 5 български военнослужещи (офицери/сержанти) в Многонационалното командване на ЕС за общовойсково обучение в Полша и/или Многонационалното командване за специализирана подготовка в Германия, се предлага още в проекторешението, съобщава "24 часа".


#оръжие за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »