Царят приел във Врана руския владика, който предизвика протести в София, заедно с Митрофанова

Царят приел във Врана руския владика, който предизвика протести в София, заедно с Митрофанова
patriarchia.ru
A A+ A++ A

"Външният министър" на руската църква Волоколамският митрополит Антоний се е срещнал вчера със Симеон ІІ Сакскобургготски, съобщи на сайта си руската патриаршия. Според информацията Антоний е бил в България заради честването на 70-годишнината на подворието на руската православна църква у нас.

На срещата присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Е.В. Митрофанова, и.д Протойерей Игор Якимчук, заместник-председател на ОВЦС, архимандрит Васиан (Змеев), предстоятел на Подворието на Руската православна църква в София, и свещеник Александър Ершов, помощник на председателя на ОВЦС, пише още в съобщението.

Вчера участието на Антоний в литургия в руската църква в София предизвика протести пред нея и се наложи полицията да изведе Митрофанова и гостите през заден вход.

Антоний поздравил предстоятеля на Царския дом в България от името на руския патриарх Кирил, който му благодари за усилията за сближаване на руската и българската църкви. Симеон върнал поздравите, пише още в сайта патриаршия.ру, цитиран от "24 часа".

Там са публикувани и снимки от срещата, от които личи, че са направени в царската резиденция "Врана". Във фейсбук те се споделят с доста неодобрителни коментари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »