Демерджиев: Българската граница не се преминава за 50 евро

Демерджиев: Българската граница не се преминава за 50 евро
A A+ A++ A

Българската граница не се преминава за 50 евро. Бяха проведени внимателни проверки. Комисията е категорична, че охраната на границата ни е на много добро ниво. Изведнъж в навечерието на решението на Шенген започнаха някакви резерви от другите държави, които обаче не лежат на факти. Това заяви Иван Демерджиев пред БНТ.

"Оръжие не може да се използва от българска към турска територия. Оръжие се използва, когато органите трябва да изпълнят длъжностите си. До този момент нашите граничари бяха оборудвани с пистолети. От такова разстояние не може изстрел от пистолет да простреля човек."

"Трябва да има единна европейска политика как да се охраняват външните граници. Поканихме Австрия да организираме съвместни патрули, но до момента нямаме отговор. Възраженята на Нидерландия нямат нищо общо с критериите на Шенген. Положихме всички усилия да убедим Нидерландия. За мен тяхната позиция е необяснима. Това което ни казва комисията е, че сме готови. Двете държави, които не ни подкрепят, не са гласа на Шенген", заяви Демерджиев, цитиран от "24 часа".

Относно сигнала за а ГККП "Капитан Андреево", който "Продължаваме промяната" внесе до ДАНС Демерджиев заяви: "По отношение на ГКПП "Капитан Андреево" политиците трябва да боравят с фактите. "Капитан Андреево" никога не е било охранявано по този начин. По-добър контрол не е имало. Ние създадохме нова лабораторя, за да се вдигне капацитета на проверките. И изведнъж получаваме критики, които не се основават на факти. Създават се фалшиви внушения."

#Иван Демерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »